Gemeente Dalfsen

Duurzaam (T)huis op Damito

19-02-2010

Medewerkers van de gemeente Dalfsen staan op de beurs om vragen van bezoekers te beantwoorden over energiebesparing, de duurzaamheidslening en duurzaam wonen.

Dalfsen - Op de Damito consumentenbeurs 2010 in Dalfsen is de gemeente Dalfsen aanwezig met een stand over Duurzaam (T)huis. De beurs vindt plaats op 4, 5 en 6 maart in de Trefkoele in Dalfsen en heeft als thema Duurzaamheid Lifestyle Gezelligheid.

Medewerkers van de gemeente Dalfsen staan op de beurs om vragen van bezoekers te beantwoorden over energiebesparing, de duurzaamheidslening en duurzaam wonen. Ook kunnen bezoekers advies inwinnen over het laten uitvoeren van energiebesparende maatregelen. Tijdens de beurs hebben de inwoners van de gemeente de mogelijkheid om zich aan te melden voor een maatwerkadvies. Dit maatwerkadvies is vanwege een landelijke subsidie geheel gratis. Daarnaast ontvangt iedere inwoner die zich aanmeldt een gratis douchecoach, zodat gelijk gestart kan worden met energiebesparing.

Duurzaam (T)huis
Het doel van het Duurzaam (T)huis project is om zo veel mogelijk energie te besparen in de particuliere woningvoorraad in de gemeente. Alle particuliere woningeigenaren met een woning die voor 1995 is gebouwd, kunnen zich bij de gemeente aanmelden voor Duurzaam (T)huis. Een gecertificeerde EPA-adviseur komt vervolgens langs om de woning van top tot teen te bekijken en de bewoner advies te geven over energiebesparingsmogelijkheden. Dit advies ontvangt de bewoner in een makkelijk en overzichtelijk rapport: het maatwerkadvies.

De Damitobeurs vindt plaats op 4,5 en 6 maart in de Trefkoele. Voor meer informatie over Duurzaam (T)huis:
www.duurzaamthuisdalfsen.nl