Erasmus Universiteit Rotterdam

Development Aid Debate @ ISS

Datum
Van: 04 maart 2010 16:00
Tot: 23 maart 2010 19:00

---

Locatie:
ISS, Kortenaerkade 12, Den Haag

Toelichting
Het International Institute for Social Studies (ISS), onderdeel van de Erasmus Universiteit Rotterdam, organiseert een debattenreeks over ontwikkelingshulp. Recent publiceerde de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) een kritisch rapport over de toekomst van Nederlandse ontwikkelingshulp. In de debatten reflecteren experts op deze belangrijke kwestie. De debatten zijn op 4, 12 en 23 maart 2010.

Debattenserie over ontwikkelingshulp bij ISS

Het International Institute for Social Studies (ISS), onderdeel van de Erasmus Universiteit Rotterdam, organiseert een debattenreeks over ontwikkelingshulp. Recent publiceerde de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) een kritisch rapport over de toekomst van Nederlandse ontwikkelingshulp. In de debatten reflecteren experts op deze belangrijke kwestie.

Het ISS organiseert drie debatten:

Op donderdag 4 maart 2010 om 16:00 uur reageert Roger Ridell op het rapport en stelt de vraag of het niet te laat is voor ontwikkelingshulp. Ridell is een Britse expert op het gebied van ontwikkelingshulp.

Op vrijdag 12 maart 2010 spreekt Jan Vandenmoortele (voormalig UNICEF) over de toekomst van de Milleniumdoelstellingen en evalueert de implementatie ervan voor zover.

Op dinsdag 23 maart 2010 presenteert voormalig VVD'er Arend Jan Boekestijn zijn visie op de manier waarop ontwikkelingshulp is georganiseerd.

Het ISS nodigt iedereen uit om deze belangrijke debatten bij te wonen!