Rijksvoorlichtingsdienst

Minister Van der Hoeven bezoekt GEC vergadering Indonesië

Minister Maria van der Hoeven van Economische Zaken zal op 4 en 5 maart een bezoek brengen aan Indonesië. Het doel van het bezoek is het bevestigen en versterken van de brede, economische relatie met Indonesië, zoals die tot uitdrukking komt in de Gemengde Economsiche Commissie (GEC).

Daartoe zal de minister onder andere bilaterale gesprekken voeren met haar ambtgenoten Pangestu van Handel, Rajasa van Economische zaken en Hidayat van Industrie. Ook is een gesprek voorzien met vice-president Boediono van Indonesië.

In Jakarta zal de minister de afsluiting verzorgen van de vergadering van de gemengde economische commissie Indonesië-Nederland. Daarnaast zal zij met de Indonesische vice minister Lukita van Planning een samenwerkingsovereenkomst tekenen op het gebied van onderzoek naar duurzame energie, energiebesparing en verlaging van CO2 uitstoot. Tijdens haar programma zal de minister het Jakarta Flood Management Project in Noord Jakarta bezoeken, waarbij Nederlandse bedrijven zijn betrokken.

Op dit moment zijn een kleine 3.000 Nederlandse ondernemingen actief in Indonesië en hebben ca. 100 Nederlandse bedrijven een vestiging in Indonesië. De waarde van de handel tussen Nederland en Indonesië bedroeg over 2009 ca. 2,7 miljard euro.

Noot voor redacties (