Gemeente Roermond

Stedelijk Museum Roermond exposeert op Lyceum Schöndeln

Foto van de expositie In kader van S o S Stedelijk Museum Roermond exposeert op Lyceum Schöndeln

Op donderdag 4 maart a.s. om 15.00 uur opent Rob Menting, locatiedirecteur Lyceum Schöndeln, de expositie Landschap. Deze expositie vindt plaats in het kader van het project S o S.

S o S (Stedelijk op Schöndeln) Het Stedelijk Museum Roermond is momenteel gesloten wegens een verbouwing. Lyceum Schöndeln is op zoek gegaan naar nieuwe mogelijkheden om beeldend werk te zien en zo dit gemis voor leerlingen op te vangen. De school vond in het museum een enthousiaste partner om op locatie werk uit de museumcollectie te exposeren. Aan de hand van een thema selecteert de school geschikte kunstwerken uit de museumverzameling. Het vak beeldende vorming maakt uiteraard gebruik van deze expositie. Maar ook andere vakken zetten de werken in bij de lessen, bijvoorbeeld drama en exact. Sinds 4 december 2009 mag Lyceum Schöndeln zich als enige school in Limburg Cultuurprofielschool noemen. Dit betekent dat het cultuuronderwijs in brede zin een kwaliteitswaarmerk heeft gekregen.

Landschap
Het jaarthema van Lyceum Schöndeln is Evolutie. In het 1e semester zijn werken rond het thema Portret geëxposeerd. Voor het 2e semester is gekozen voor het thema Landschap. Kunstwerken van moderne en klassieke kunstenaars zijn in de expositie opgenomen om een zo breed en gevarieerd mogelijke invulling aan het thema te geven en de veranderende opvattingen erover te laten zien. In de expositie is werk opgenomen van onder anderen Jeroen Henneman, Marcel van Hoef, Hans Truijen, Laurens Bisscheroux, Piet Schoenmakers, Joep Nicolas, Eugène Lücker en Henry Luyten.

De expositie is voor iedereen te bezichtigen tot en met 9 juli 2010.

4 maart t/m 9 juli 2010
Expositie Landschappen in het kader van S o S Lyceum Schöndeln
Heinsbergerweg 184
6045 CK Roermond
Geopend: tijdens schooldagen van 9.00 16.00 uur Graag even melden bij receptie Informatie:
museum.roermond.nl en lyceumschondeln.nl

Eerste publicatiedatum: 01-03-2010 Bijgewerkt: 01-03-2010