Gemeente Rheden

Gastles in De Kameleon aftrap voor energiebesparing

Velpse leerlingen krijgen gastles over Energieservice aan Huis

Vanwege de actie Energieservice aan Huis in de gemeente Rheden, bezoeken wethouder Harriët Tiemens en Vera Visser van Vivare op 4 maart basisschool De Kameleon in Velp. Leerlingen uit groep 7 en 8 zullen in een gastles over energiebesparing van Stichting Collusie, deelnemen aan een interactieve quiz en posters maken. Ook bekijken ze wat er allemaal in een energiebox zit en hoeveel besparing dit oplevert. 750 van dergelijke boxen komen beschikbaar voor huurders van woningcorporatie Vivare.

Dankzij de gratis box met onder meer spaarlampen, radiatorfolie en tochtstrips plus een gratis advies van een adviseur, die de woning bekijkt, kan al gauw jaarlijks EUR160 worden bespaard. Naar verwachting neemt die besparing de komende jaren nog verder toe door de hogere energieprijzen.

De gemeente Rheden, Vivare en Stichting Collusie zijn in maart 2009 van start gegaan met de actie. Aanvankelijk zijn alle sociale minima benaderd. Inmiddels zijn 400 adviezen en energieboxen afgegeven.

Huurders van Vivare die willen meedoen aan de actie kunnen zich aanmelden bij Bureau Energieservice, ma t/m dond 10.00-14.00 uur, via het gratis telnr. 0800 - 65 12 114. Er geldt: wie het eerst komt, wie het eerst maalt.
De actie Energieservice aan Huis is onderdeel van het programma Rheden duurzaam in 2010.