RTL Group

Trouble shooters John en Natasja duiken in burenruzies

John Williams en Natasja Froger, trouble shooters pur sang, gaan vanaf donderdag 4 maart voor het nieuwe RTL 4-programma Bonje Met De Buren burenruzies aanpakken en oplossen. Het duo komt langs om de details aan te horen, bekijkt het probleem van alle kanten en draagt oplossingen aan. Ze gaan niet weg voordat iedereen tevreden is, ook al moeten er tijdrovende hobbels worden genomen. Soms ligt de oplossingen heel erg voor de hand, maar overzien de partijen het zelf niet meer. Soms kunnen partijen het niet oplossen omdat ze niet de juiste ingangen hebben. In andere gevallen moet gewoon de handen even flink uit de mouwen gestoken worden. Misschien is het probleem al uit de wereld met een goeie kapbeurt voor de berk, even de oprit opnieuw bestraten of wat geluidsdempend materiaal plaatsen. Met Natasja en John wordt het in de buurt weer een stuk gezelliger. Want beter een goede buur, dan een verre vriend. John en Natasja streven ernaar om alle partijen een goed gevoel te geven en koste wat het kost het probleem op te lossen.

In de eerste aflevering van Bonje Met De Buren staan John en Natasja voor de deur van Henk en Jan in Nijmegen. Twintig jaar geleden kochten deze broers samen een huis, een voormalig opvangpand voor pleegkinderen. Het huis werd in tweeën gedeeld waarmee de twee ook buren werden. Voordat het conflict begon, deelden ze alles met elkaar: ze zaten samen op voetbal, gingen samen op vakantie met het hele gezin en kwamen regelmatig bij elkaar over de vloer. Nu wordt er al drie jaar niet meer met elkaar gesproken. Het conflict is volgens Henk veroorzaakt door een verbouwing, met name bij het plaatsen van de schutting zou het mis zijn gegaan. Volgens Jan is het conflict begonnen om een andere reden en was de schutting de druppel die de emmer deed overlopen. Is dit wel op te lossen als blijkt dat ook bij het kadaster niets is vastgelegd?

Uitzending RTL 4: wekelijks vanaf donderdag 4 maart, tussen 20:30 en 21:30 uur
Website: bonjemetburen.tv

---

Noot aan de redactie: een foto van John en Natasja is op te vragen via fotoaanvraag@rtl.nl. Voor meer informatie en of interviews kunt u contact opnemen met Onno Posthuma, RTL Nederland Communicatie, via tel: 035 - 6718667 of onno.posthuma@rtl.nl.