Talent wordt zichtbaar op Skills Talents 2010

03/03/2010 11:00

Skills Masters BV

Hazerswoude-dorp, 1 maart 2010 - 300 vmbo'ers strijden tegen elkaar om de felbegeerde titel 'Beste vakteam' en 'Beste regioteam'. De Skills Talents vakwedstrijden vinden op 4, 5 en 6 maart plaats tijdens het beroepenevenement Skills Masters in Ahoy Rotterdam.

De 300 deelnemers van 82 vmbo-scholen laten hun talenten zien aan de verwachte 25.000 bezoekers van Skills Masters. Zo maken de leerlingen van Horeca een viergangendiner, kleden de leerlingen van Groen de tafel aan waar dit diner wordt geserveerd en zorgen de leerlingen van Grafimedia voor de menukaart. Tijdens de vakwedstrijden komen negen disciplines in actie: Bouw, Elektrotechniek, ICT, Handel & Administratie, Groen, Horeca, Zorg & Welzijn, Theoretische leerweg en Grafimedia. Daarnaast zijn er nog twee demonstratiewedstrijden te zien van Mobiliteit en Transport & logistiek.

Door de vakwedstrijden ontstaat een regionale samenwerking tussen vmbo-scholen en mbo-instellingen. Dit zorgt voor een gezamenlijk draagvlak om het beroepsonderwijs op de kaart te zetten. Volgens Ronald van Es van Skills Netherlands is deelname aan Skills Talents erg nuttig en leerzaam voor de vmbo'ers: 'De deelnemers leren in teamverband samen te werken en oefenen alvast voor hun praktijkexamen. Ze ontdekken welke toekomstmogelijkheden zij hebben en ervaren dat ze trots kunnen zijn op hun vaktalenten'. Voor het vmbo en mbo levert Skills Talents een positieve imagoboost op voor het vakmanschap.

Over Skills Talents

Dit jaar organiseert Stichting Skills Netherlands Skills Talents voor de vijfde keer. De opdrachten die de leerlingen tijdens de wedstrijden uitvoeren, zijn ontwikkeld door docenten uit de betreffende vakgebieden en sluiten daarom naadloos aan bij het lesprogramma.

Over Stichting Skills Netherlands

Stichting Skills Netherlands is opgericht met als doel het belang van het vakmanschap en het beroepsonderwijs te promoten door het ontwikkelen en organiseren van diverse evenementen en vakwedstrijden. Stichting Skills Netherlands richt zich op imagoverbetering, talentontwikkeling en loopbaanoriëntatie en -begeleiding.

Voor meer informatie en over Skills Talents, zie www.skillstalents.nl. Beeldmateriaal van de finales is beschikbaar op donderdag 4 maart vanaf 13.00 uur.





http://www.skillstalents.nl