Themadag 'agressie en geweld'

03/03/2010 11:56

ABVAKABO FNV

Wat? Themadag tegen agressie en geweld voor Onderwijs Ondersteunend Personeel.

Wanneer? Donderdag 4 maart, van 9.30 uur tot 17.00 uur.

Waar? De Fabrique. Westkanaaldijk 7, 3542 DA Utrecht.

Themadag tegen agressie en geweld voor Onderwijs Ondersteunend Personeel

Ook op scholen komt agressief gedrag helaas steeds vaker voor. Leerlingen onderling maken ruzie, maar ook docenten en Onderwijs Ondersteunend Personeel (OOP) hebben te maken met agressief gedrag, intimidatie of zelfs bedreigingen.

Abvakabo FNV organiseert daarom op donderdag 4 maart 2010 een themadag tegen agressie en geweld voor Onderwijs Ondersteunend Personeel. Onder andere conciërges, klassenassistenten, directeuren en financieel medewerkers leren tijdens deze dag technieken om beter grip te krijgen op agressieve situaties. Maar ook hoe zij ingrijpende gebeurtenissen beter kunnen verwerken.

De ruim 150 deelnemers aan de themadag kunnen kiezen uit een tiental workshops. Elke deelnemer krijgt de mogelijkheid om vier workshops te volgen. Onder andere workshops als "herkennen van verschillende vormen van geweld", "grenzen stellen", "feedback, aanspreken op gedrag" helpen om onderwijs ondersteunend personeel weerbaarder te maken. Maar ook een workshop fysieke zelfverdediging behoort tot de mogelijkheden en in de workshop "steun geven aan je collega" krijgen de deelnemers handvatten om een collega te ondersteunen die net een ingrijpende gebeurtenis heeft meegemaakt, zonder dat zij zichzelf daarbij verliezen.

Voor een volledig overzicht van de workshops en het programma: http://www.abvakabofnv.nl/Thema's/agressie-geweld/themadag-oop.