Betere kwaliteit kinderopvang door samenwerking roc's en praktijk

Betere kwaliteit kinderopvang door samenwerking Friese roc's en praktijk

Bunnik, 4 maart 2010

Zo'n 25 kinderopvangorganisaties en peuterspeelzalen in Friesland, Liesbeth Vos, voorzitter College van Bestuur ROC Friesland College en Sjouke Tuinier, voorzitter College van Bestuur ROC Friese Poort, ondertekenen vrijdag 5 maart een samenwerkingsovereenkomst. De samenwerking tussen de organisaties moet leiden tot een betere kwaliteit van de kinderopvang.

In de kinderopvang en het peuterspeelzaalwerk hebben zowel medewerkers als ouders behoefte aan verdere ontwikkeling en verdieping van de pedagogische praktijk. De afspraken in het convenant en structureel overleg op strategisch niveau maken dit mogelijk.

Recente ontwikkelingen in het middelbaar beroepsonderwijs, zoals de invoering van de nieuwe kwalificatiestructuur en het competentiegericht leren en opleiden, sluiten aan bij de behoefte van de werkgevers om enerzijds de toestroom van leerlingen te vergroten en anderzijds de pedagogische kwaliteit van hun medewerkers te vergroten.

De roc's en de organisaties voor kinderopvang en peuterspeelzalen gaan samenwerken op het gebied van het competentiegericht opleiden, de afstemming van opleiding en praktijk, de begeleiding van studenten en de wijze van examinering. Calibris is als adviseur betrokken bij de samenwerking.

Calibris
Als kenniscentrum voor leren in de praktijk in Zorg, Welzijn en Sport is Calibris verantwoordelijk voor erkenning van leerbedrijven en vaststelling van kwalificaties. In het verlengde van deze wettelijke taken ligt een expertise die veel meer omvat. Calibris verkent de markt. Brengt landelijk en regionaal betrokken partijen bijeen. Initieert maatschappelijk relevante projecten. Ontwikkelt innovatieve en effectieve oplossingen. Alles gericht op één doel: meer balans en dynamiek op de arbeidsmarkt. Zo levert Calibris een waardevolle bijdrage om beroepspraktijk en beroepsonderwijs soepel op elkaar aan te laten sluiten. Links: http://www.calibris.nl