Politie Hollands Midden

Oegstgeest - Auto in brand gestoken

Oegstgeest, 04-03-2010 o De politie kreeg op woensdag 3 maart, omstreeks 23.40 uur, de melding dat er een auto in brand stond op de Laan van Alkemade. Een getuige zag de brandende auto, waarschuwde de politie en belde bij verschillende bewoners aan om de eigenaar van de auto te vinden. Een agent die snel ter plaatse was, bluste het vuur met een brandblusser die in de politieauto lag. Buurtbewoners blusten het vuur na met een tuinslang.

De politie heeft in de buurt onderzoek gedaan en de auto is voor technisch onderzoek meegenomen. Doordat de buren en de politie de brand snel hebben kunnen blussen, bleef de schade beperkt. De eigenaar van de auto heeft aangifte gedaan. De politie gaat uit van brandstichting en doet verder onderzoek.

Extra politie-inzet In totaal zijn er sinds augustus 2009 achttien autos in brand gestoken en tweeëntwintig autos zijn daarbij beschadigd. De recherche onderzoekt de autobranden in Oegstgeest en het lokale politieteam surveilleert extra in de omgeving van waar de branden hebben plaatsgevonden.