Politie Utrecht

Persbericht Eemland noord, 09.30 uur

Utrecht, 04-03-2010

Insluipers

SOEST Op dinsdag 2 maart zijn er op de Steenhoffstraat een aantal insluipers actief geweest.

Het slachtoffer bemerkte dat zij ongenood bezoek had gehad toen de bank haar een dag later informeerde over een aantal verdachte transacties. Toen bleek de 85-jarige bewoonster dat er twee bankpassen uit de woning waren ontvreemd en dat men kennelijk kans had gezien om hiermee geldbedragen op te nemen.

Uit onderzoek bleek dat zij afgelopen dinsdag rond 17.00 uur bezoek had gehad van twee onbekende meisjes die met een kletspraat kans zagen om binnen te komen. Tijdens hun verblijf in de woning hebben zij vermoedelijk gelegenheid verschaft aan een derde verdachte die de bankpassen heeft gestolen.

Van de meisjes is een beknopt signalement bekend:


- Beiden hadden een lichtgetinte huidskleur, waren ongeveer 16 jaar oud en 1.60 meter lang. Eén van de meisjes droeg een rode baseball-cap.

De politie waarschuwt voor het gebruik van dergelijke methoden om bij woningen binnen te sluipen en verzoekt eventuele andere slachtoffers of getuigen contact op te nemen met de politie in Soest via het telefoonnummer 0900-8844. Indien u dergelijke personen aan de deur krijgt of getuige bent van een insluiping of babbeltruc wordt u verzocht te bellen met het alarmnummer 112.