Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 09.40 uur

Utrecht, 04-03-2010

Auto op zijn kant

WOERDEN Op woensdag 3 maart vond een aanrijding tussen twee autos plaats. Eén auto belandde op zijn kant.

Rond 13.30 uur reed een 77-jarige automobilist uit Woerden over de Zaagmolenlaan. Op de kruising met de Blekerij verleende hij geen voorrang aan een 59-jarige automobilist uit Woerden, met een aanrijding tot gevolg. Door de aanrijding kwam de auto van de 77-jarige Woerdenaar op zijn zijkant terecht.

De 77-jarige automobilist werd voor onderzoek per ambulance naar het Hofpoortziekenhuis in Woerden gebracht. De 59-jarige automobilist werd ter plaatse door het ambulancepersoneel onderzocht en hoefde niet naar het ziekenhuis te worden gebracht.

Direct afrekenen

MAARSSEN Een Roemeense automobilist reed op woensdag 3 maart te hard en moest direct zijn boete betalen.

Rond 22.10 uur zagen agenten een automobilist ter hoogte van Maarssen met een te hoge snelheid over de Rijksweg A2 rijden. Zij gingen achter de automobilist aan en klokten hem op een (al gecorrigeerde) snelheid van 136 km/u, terwijl daar een maximumsnelheid van 90 km/u geldt. De automobilist, een 30-jarige man uit Boekarest (Ro), werd aan de kant gezet. Daar de man niet in Nederland woonachtig is, moest hij direct zijn boete betalen. In overleg met een Officier van Justitie werd die bepaald op 460. Nadat de Roemeen zijn boete had betaald, mocht hij zijn weg vervolgen.

Rijbewijs kwijt

MIJDRECHT Een automobiliste raakte op woensdagochtend 3 maart haar rijbewijs kwijt omdat zij een behoorlijke slok te veel op had.

Rond 09.40 uur controleerden agenten op de Bozenhoven een 44-jarige automobilist uit Mijdrecht. Zij bleek te veel te hebben gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies zij 635 ug/l, bijna drie keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen de Mijdrechtse is proces-verbaal opgemaakt en haar rijbewijs werd ingevorderd.

Agent mishandeld

MAARSSEN - Een verdachte mishandelde op woensdagavond 3 maart een agent.

Rond 23.25 uur kreeg de politie de melding dat in Kamelenspoor goederen van een auto in een andere auto werden overgeladen. De melder vertrouwde dat niet. Agenten gingen ter plaatse en troffen inderdaad twee autos aan, met daarbij vier mannen. Twee mannen wilden hun identiteitspapieren niet tonen en één van hen wilde weglopen. Een agent pakte hem beet, maar kreeg vervolgens een knietje, waarna de agent hem aan wilde houden. Daarbij verzette de verdachte zich hevig en kreeg hulp van de andere man. Hierbij liep de agent meerdere klappen op. Nog voordat meer agenten ter plaatse kwamen, ging de tweede verdachte ervandoor. De eerste verdachte, een 27-jarige man uit Maarssen, werd aangehouden. Hij is naar het politiebureau overgebracht en is daar voor nader onderzoek ingesloten.

De agent is voor controle naar het ziekenhuis gegaan. Hij bleek een lichte hersenschudding en letsel in zijn gezicht te hebben opgelopen. Hij deed aangifte van mishandeling. De politie zet het onderzoek naar de aangehouden en ontkomen verdachte voort.