Gemeente Leudal


Nieuws

Omvormingsplan kerkhof Haelen

In goed overleg met het kerkbestuur van de H. Lambertusparochie Haelen en gemeente Leudal is besloten om een renovatie uit te voeren op het kerkhof te Haelen. Reden hiervoor is de sterk verouderde beplanting en het feit dat er teveel bomen te dicht op elkaar staan. In het voorjaar van 2010 worden in totaal 27 bomen (met name een aantal berkenbomen) gekapt. Tevens wordt de onderbeplanting gedeeltelijk verwijderd.

Beeldbepalers

Bij de inrichting destijds van het kerkhof zijn er bomen aangeplant die kunnen uitgroeien tot waardevolle en beeldbepalende bomen. Daarnaast zijn er ook (snelgroeiende) bomen aangeplant met als doel relatief snel een boomstructuur te vormen op het kerkhof. Door ouderdom en gevaar van stormschade zullen deze snelgroeiende bomen grotendeels verwijderd worden en krijgen de overige bomen de ruimte die ze nodig hebben. Op de vrijgekomen ruimtes worden nieuwe bomen en sierheesters geplant. Deze nieuwe bomen kunnen in de toekomst uitgroeien tot hun natuurlijke omvang en de sierheesters dragen bij aan een verfraaiing van het kerkhof. Uitgangspunt is een fraai en karakteristiek kerkhof gedurende het hele jaar. Tevens worden er 2 zitbanken geplaatst.

Werkzaamheden

De werkzaamheden die op korte termijn uitgevoerd gaan worden, bestaan voornamelijk uit het verwijderen van een groot aantal berkenbomen en enkele grote dennenbomen, het aanplanten van nieuwe bomen en het uitbreiden van de urnengraven. Deze werkzaamheden gaan in het voorjaar
2010 plaatsvinden en kunnen dan enige overlast veroorzaken. Deze zal echter tot een minimum beperkt worden. Wij vragen u hiervoor begrip te hebben. Tijdens begrafenissen zullen er géén andere activiteiten plaatsvinden.

Meer informatie

Wij hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Mocht uw nog vragen hebben, dan kunt u altijd contact opnemen met het kerkbestuur van de H. Lambertusparochie Haelen, de heer Hilkens, tel. 0475 - 59 17
19.