Gemeente Sneek


bewegen

Gemeente Sneek stimuleert bewegen

Meer beweging in Sneek Onder het motto 'Meer beweging in Sneek!?' neemt de gemeente Sneek dit jaar deel aan twee landelijke regelingen die bewegen stimuleren. Het gaat dan om het Nationaal Actieplan Sport en Bewegen (NASB) en de impuls brede school, sport en cultuur.

NASB is ontwikkeld als een grote stimulans voor sport en bewegen in Nederland en richt zich vooral op mensen die (te) weinig bewegen. De Impuls Brede School, Sport en Cultuur richt zich vooral op het versterken van brede scholen met een sport- en cultuuraanbod en het versterken van sportverenigingen.

De Sneker wethouders T. Metz en A. Ekhart verzorgen op woensdag 10 maart de aftrap van 'Meer beweging in Sneek!?' tijdens een bijeenkomst waar een nadere toelichting op de regelingen wordt gegeven. De bijeenkomst begint om 17.00 uur en vindt plaats in de kantine van Sporthal Schuttersveld, Thomas Zandstrastraat 1 in Sneek.

Sportverenigingen, sportaanbieders, het basis- en het voortgezet onderwijs, de kinderopvang, welzijnsinstellingen en de wijkverenigingen zijn voor deze bijeenkomst uitgenodigd. Zij zullen uitleg krijgen hoe zij van de regelingen gebruik kunnen maken en welke extra middelen er beschikbaar zijn om het bewegen te stimuleren. Ook de GGD zal aanwezig zijn en ingaan op de vraag 'Hoe gezond is de gemeente Sneek?'.