Unieke samenwerking Nationaal Fonds Kinderhulp en Landal GreenParks

04/03/2010 10:00

Nationaal Fonds Kinderhulp

Leidschendam, 4 maart 2010 -

Vakantie is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Bijvoorbeeld niet voor de duizenden kinderen die te maken krijgen met jeugdzorg: zij hebben vaak simpelweg niet de kans om op vakantie te gaan. Daarom hebben Nationaal Fonds Kinderhulp en Landal GreenParks de handen ineengeslagen om ook die kinderen een vakantie te gunnen. "Wij kunnen zorgen voor een beetje extra geluk".

Er zijn in ons land duizenden kinderen die opgroeien in pleeggezinnen en jeugdzorginstellingen. Een nog grotere groep wordt thuis begeleid door jeugdzorg. Naast de problemen waarvoor ze behandeld worden, krijgen deze kinderen vaak thuis nog veel meer voor hun kiezen. Financiële problemen horen hier meestal ook bij. Het Nationaal Fonds Kinderhulp zet zich al vijftig jaar in voor deze kinderen.

"Voor veel kinderen die met jeugdzorg te maken krijgen, is gewoon te weinig budget voor een vakantie. Instellingen en pleeggezinnen kunnen hiervoor gelukkig al vijftig jaar een beroep doen op Kinderhulp. Dankzij deze samenwerking kan nu ook een groot aantal gezinnen die thuis door jeugdzorg worden begeleid en geen geld hebben voor vakantie, een weekend of een midweek zorgeloos genieten. Daar zijn we enorm blij mee", aldus Jan Wezendonk, directeur van het Nationaal Fonds

In Landal GreenParks heeft Kinderhulp een nieuwe 'boezemvriend' gevonden. Commercieel directeur van Landal GreenParks, Bas Hoogland: "Wat is er nu leuker dan deze gezinnen een beetje vakantiegeluk te kunnen bieden. Lekker in de natuur, buiten in een onbezorgde omgeving. Daar zetten we ons graag voor in. Wat ons vooral aanspreekt is, dat wij nu iets tastbaars kunnen doen voor deze kinderen die het een stuk minder goed hebben dan menig ander kind."

Naast de arrangementen voor gezinnen gaat Landal zich de komende tijd ook inzetten om Kinderhulp onder de aandacht te brengen bij gasten en in diverse uitingen.

Over Nationaal Fonds Kinderhulp

Maar liefst één op de twintig kinderen in Nederland krijgt te maken met jeugdhulpverlening. Ernstige problemen in de thuissituatie vragen om begeleiding door jeugdzorg of soms zelfs uithuisplaatsing. Het Nationaal Fonds Kinderhulp zet zich al vijftig jaar in voor kinderen in Nederland die met jeugdzorg te maken hebben.Het gaat hier om 250.000 kinderen die wel een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken. Die extra's zijn heel gewone dingen zoals een dagje uit, een weekje kamperen, een cadeautje met Sinterklaas, een fiets of een lidmaatschap van de sportclub. Veel van dit soort leuke dingen is voor deze kinderen niet weggelegd omdat er te weinig budget is. Kinderhulp levert daarom jaarlijks financiële bijdragen zodat de wereld van deze kinderen weer wat extra kleur krijgt.

Over Landal GreenParks

Landal GreenParks maakt deel uit van Wyndham Worldwide. Landal beheert en exploiteert 65 bungalowparken in Nederland, België, Duitsland, Tsjechië, Oostenrijk en Zwitserland met in totaal ca. 12.000 vakantiebungalows. Daarnaast beschikt Landal over 1.500 campingplaatsen. Op jaarbasis realiseren 2 miljoen gasten ruim 10 miljoen overnachtingen. Op de parken en de diverse kantoorlocaties werken ca. 2.500 medewerkers.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.kinderhulp.nl/


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie (