Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 09.45 uur

Utrecht, 04-03-2010

Man aangehouden voor heling

UTRECHT Op de Duifstraat heeft de politie woensdagmiddag na een korte achtervolging een man aangehouden omdat hij in bezit was van gestolen goederen.

Tijdens de surveillance zagen agenten rond 17.10 uur ter hoogte van de kruising Ondiep met de Moerbeistraat drie jongens lopen. Eén van de jongens had een groene koffer in zijn hand. Bij het zien van de politie gooide hij de koffer weg en begon samen met de twee andere jongens te rennen.

Na een korte achtervolging kon één van de verdachten, 16 jaar uit Utrecht, op de Duifstraat worden aangehouden. In de omgeving werd onder een geparkeerde auto nog een koffer met gereedschap aangetroffen. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Jongen op gestolen fiets aangehouden

UTRECHT Woensdagmorgen heeft de politie op de Schutstraat een jongen aangehouden omdat hij op een gestolen fiets reed.

De politie werd omstreeks 09.10 uur gebeld door een getuige die vertelde dat hij een jongen had tegengehouden die op zijn gestolen fiets reed. Agenten gingen ter plaatse en troffen een 14-jarige jongen uit Utrecht bij een 17-jarige jongen uit Utrecht aan. De 17-jarige Utrechter reed op de gestolen fiets van de 14-jarige. De agenten controleerden de fiets aan de hand van onder andere het framenummer. Hieruit bleek dat de fiets als gestolen geregistreerd stond.

De 17-jarige jongen werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Hier verklaarde de jongen dat hij de nieuwe fiets voor
50,- van een vriend had gekocht. Hij gaf toe dat het aankoopbedrag veel te laag was en hij de fiets niet had moeten kopen. De 14-jarige jongen kreeg zijn gestolen fiets terug.

Mannen mishandeld

UTRECHT Op de Stroyenborchdreef vond woensdagmiddag een mishandeling plaats waarbij twee personen verwondingen opliepen.

Rond 16.25 uur kreeg de politie een melding dat er gevochten werd op de Stroyenborchdreef. Ter plaatse bleek dat twee mannen, 18 en 45 jaar beiden uit Utrecht, fors door een man waren mishandeld. De 45-jarige man gaf aan door de verdachte twee maal gestoken te zijn. Beiden slachtoffers hadden verwondingen en gingen naar het bureau om aangifte te doen. Hier werd de man die gestoken was niet goed en hij werd alsnog naar het ziekenhuis gebracht.

Aan de hand van het opgegeven signalement van de verdachte kon niet veel later de 18-jarige verdachte uit Utrecht op de Kalymnosdreef worden aangehouden. De politie doet onderzoek naar de mishandeling.

Aanrijding letsel

UTRECHT Op de Croeselaan vond woensdagmiddag een aanrijding tussen een automobilist en een bromfietsster plaats. Hierbij liep de vrouw op de bromfiets letsel op.

Een 78-jarige vrouw uit Utrecht reed omstreeks 15.45 uur met haar auto over de Croeselaan. Ter hoogte van het Jaarbeursplein wilde de vrouw rechtsaf slaan. Hierbij zag zij een 20-jarige vrouw op haar bromfiets over het hoofd en botste tegen de bromfiets. De 20-jarige vrouw raakte gewond en moest voor onderzoek naar het ziekenhuis.

Drie jongeren aangehouden wegens wapenbezit

UTRECHT Twee mannen en een vrouw werden woensdag 3 maart aangehouden op de Merwedekade. Zij waren gezien met iets wat op een vuurwapen leek.

Omstreeks 12.40 uur werd de politie gebeld over een geparkeerde auto met daarin drie personen, die mogelijk een vuurwapen zouden hebben. Toen agenten op de Merwedekade kwamen bleken er twee mannen van 18 en
19 en een vrouw van 19 in de auto te zitten. Zij hadden een luchtdrukpistool met bijbehorende munitie bij zich. Na fouillering bleek één van hen een mes bij zich te dragen.

Ze zijn aangehouden en naar het politiebureau gebracht. Het mes en het luchtdrukpistool met munitie zijn in beslag genomen. Nadat er proces-verbaal is opgemaakt zijn de drie in vrijheid gesteld.