Bouw van Interlink gestart in Hong Kong met een waarde van 400 miljoen euro DHL Supply Chain en Yusen vestigen zich als eersten in Interlink 04/03/2010 10:03

PR Newswire

HONG KONG, March 4, 2010 /PRNewswire/ --
Goodman Group vierde vandaag de ceremoniële start van de bouw van Interlink, een beeldbepalend opslag- en distributiecomplex in het belangrijke Tsing Yi havendistrict in Hong Kong. Met een totale waarde van meer dan HK$ 4 miljard (400 miljoen euro) is Interlink één van de grootste vastgoedprojecten ter wereld. Interlink is het eerste nieuwe grootschalige opslagproject in Hong Kong in bijna tien jaar tijd.

Bij de oplevering in januari 2012 zal het 222.000 vierkante
meter tellende project het vierde grootste distributiecomplex zijn in Hong Kong. Ontworpen naar hoogwaardige technische en milieustandaarden, zal het behoren tot Hong Kong's meest moderne en efficiënte opslag- en distributiecentra.

Meer dan de helft van het verhuurbare vloeroppervlak (VVO) is vooraf gecontracteerd en bestemd voor twee toonaangevende wereldwijde logistieke dienstverleners - DHL Supply Chain (Hong Kong) Limited ("DHL") and Yusen Air & Sea Services (Hong Kong) Limited ("Yusen"). Goodman is in onderhandeling met andere internationale logistieke spelers waarvan de invulling goed zou zijn voor 77% van de VVO van Interlink.

De startceremonie werd bijgewoond door ongeveer 150 mensen,
waaronder belangrijke vertegenwoordigers van DHL en Yusen. De heer Paul Graham, CEO voor DHL Supply Chain Asia Pacific sprak tijdens deze ceremonie: "De Goodman Group is één van de belangrijkste vastgoedpartners voor DHL. Onze aanwezigheid met Goodman in de Chinese regio en Oceanië bedraagt bijna 250.000 vierkante meter opslagcapaciteit."

Greg Goodman, Group Chief Executive Officer van Goodman zei, "Er is een groeiende behoefte in Hong Kong aan efficiënte en moderne opslagvoorzieningen. Dat blijkt ook uit het contracteren van twee vooraanstaande logistieke ondernemingen. Met de enorme schaalgrootte, uitstekende locatie en het innovatieve ontwerp markeert Interlink een nieuwe mijlpaal voor Goodman's positie in Azië en onze strategische uitbreiding in Hong Kong en China.

Het aanbod van hoogwaardige opslagruimte in Hong Kong staat in toenemende mate onder druk door de toenemende vraag, terwijl veel bestaande bouw geschikt wordt gemaakt voor woon- en winkelbestemming. Interlink is strategisch gelegen ten opzichte van Hong Kong's containerhavens, de internationale luchthaven en de belangrijkste autowegen naar het vaste land van China. Interlink levert ongeveer 5 procent van de beschikbare hoogwaardige ruimte aan de lokale markt."

De heer Philip Pearce, Goodman's Managing Director voor de
Chinese regio voegde hieraan toe: "Gelegen in het hart van de Tsing Yi containerhaven en ontworpen volgens Goodman's technische en milieustandaarden zal Interlink voldoen aan alle behoeftes van moderne logistieke dienstverleners. We zijn verheugd dat deze beide partners hun hoogwaardige dienstverlening zullen voortzetten vanuit Interlink."

"De bekendmaking van vandaag is een nieuwe mijlpaal in de
samenwerking met de Goodman Group", zegt Paul Graham, CEO Asia Pacific van DHL. "Hong Kong is één van onze belangrijkste markten in Azië en wij zijn overtuigd van onze groeimogelijkheden hier. Met Interlink zijn wij in staat onze dienstverlening verder te verbeteren door het efficiënter kunnen organiseren en het leveren van toonaangevende supply chain oplossingen voor onze klanten. Deze stap zorgt ervoor dat we voorbereid zijn op toekomstige groei en de behoefte van klanten in deze dynamische regio."

"Als organisatie hebben wij 36 jaar ervaring in Hong Kong. Wij geloven dat het belang van Hong Kong zal blijven toenemen met de ontwikkelingen in Zuid-China. Wij kijken uit naar de oplevering van Interlink, om deze moderne faciliteit als basis te gebruiken voor onze logistieke dienstverlening. Het complex zal ons helpen om onze klanten beter te bedienen met onze vernieuwde kwalitatieve en betrouwbare dienstverlening", zei de heer Yasuhiko Nojima, Managing Director van Yusen.

Interlink zal worden gerealiseerd volgens HKBEAM (Hong Kong
Building Environments Assessment Method) and LEED (Leadership in Energy and Environmental Design). Door te voldoen aan deze duurzaamheidstandaarden is Interlink het eerste project in zijn soort dat een dergelijke accreditatie en onderscheiding nastreeft. "Het nieuwe complex past volledig in onze GoGreen-strategie. Als wereldleider in logistieke dienstverlening nemen wij een leidende rol in het terugdringen van de effecten van onze industrie op het milieu en dragen wij bij aan klimaatbescherming," vertelt de heer Graham.

Over Goodman
Goodman is een geïntegreerde vastgoedgroep met activiteiten in Australië, Nieuw Zeeland, Azië, Europa en het Verenigd Koninkrijk. Goodman Group omvat Goodman Limited en Goodman Industrial Trust en is de grootste industriële vastgoedgroep op de Australische Stock Exchange en wereldwijd een van de grootste beursgenoteerde specialisten op het gebied van fondsbeheer van industriële en business park vermogensbestanddelen.

Goodmans wereldwijde expertise in vastgoed, geïntegreerde
'bezitten-ontwikkelen-beheren' klantenservice en platform voor fondsbeheer zorgen voor creatieve vastgoedoplossingen, die tegemoet komen aan de individuele benodigdheden van zijn klanten en streeft naar een lange termijn rendement voor investeerders. In Europa heeft Goodman kantoren in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk, Spanje, Italië, Polen, Tsjechië, Hongarije en Slowakije.

Kijk voor meer informatie op http://www.goodman.com