Politie Groningen

Donderdag 4 maart 2010

Provincie Groningen, 04-03-2010

Kassaroof in cafetaria

APPINGEDAM - Twee onbekende mannen hebben woensdagavond een kassalade uit een cafetaria aan de Focco Ukenalaan in Appingedam gestolen. Twee medewerksters van de cafetaria stonden tijdens de roof in het keukengedeelte. Zij zagen op een beeldscherm dat een onbekende man over de toonbank leunde en een kassalade met een onbekend geldbedrag wegnam. Zij zagen dat ook een tweede man zich in de cafetaria bevond en bij de andere man hoorde. Beide daders gingen er direct met de buit vandoor. De politie stelt een onderzoek in naar de daders.

Brombakfietser aangehouden voor rijden onder invloed

OOSTWOLD De politie heeft woensdagavond in de Hoofdstraat in Oostwold een 42-jarige man uit Zaandam aangehouden voor rijden onder invloed. Politieagenten zagen de Noord-Hollander op de brombakfiets rijden, terwijl de verlichting niet in orde was. Daarnaast had de man twee kratten bier bevestigd op de voorkant van zijn voertuig. Een blaastest op straat wees uit dat de verdachte vermoedelijk te veel alcohol had gedronken. Tijdens de ademanalysetest op het politiebureau bleek uit een eerste uitslag dat hij 2 promille alcohol in zijn bloed had. Het lukte de 42-jarige niet om twee goede testen af te leveren. Daarom werd van de verdachte alsnog een bloedproef afgenomen. De uitslag van deze proef moet uitwijzen of hij daadwerkelijk onder invloed heeft gereden. De politie nam het rijbewijs van de verdachte in. Hij had woensdag volgens eigen zeggen elf flesjes bier gedronken. De man mocht na verhoor het politiebureau verlaten.

Man aangehouden na mishandeling van ex

GRONINGEN De politie heeft woensdagnacht in de Poelestraat een 23-jarige man uit Groningen aangehouden voor mishandeling. Politieagenten werden door een 22-jarige vrouw uit Groningen aangesproken. Zij vertelde dat haar ex-vriend haar had getrapt en geslagen. Hierop werd de Stadjer aangehouden en ingesloten in het cellencomplex in Groningen. Hij wordt vandaag gehoord over de mishandeling. De vrouw heeft al aangifte gedaan. Agenten constateerden dat de vrouw meerdere kneuzingen op haar lichaam had.

Man valt in machinekamer

FARMSUM Een 33-jarige man uit Rusland is woensdagmiddag op de Visserijweg in Farmsum gewond geraakt bij een bedrijfsongeval. De Rus was achterop een schip aan het werk. Hij is vermoedelijk gestruikeld, waarna het slachtoffer via een gat vijf meter lager in de machinekamer terechtkwam. Hij werd met een onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. Personeel van de traumaheli kon, zonder in actie te komen, terugkeren naar het ziekenhuis.

Politie houdt duo aan na mishandeling

GRONINGEN De politie heeft woensdagnacht op de Grote Markt een 28-jarige man uit Den Haag en een 25-jarige man uit Groningen aangehouden voor mishandeling. Het duo wordt ervan verdacht dat zij een 26-jarige Stadjer hebben mishandeld. Het slachtoffer was volgens eigen zeggen met een bierfles op het hoofd geslagen. Hij liep hierdoor een gat in zijn hoofd en een kras op zijn gezicht op. Beide verdachten konden vlak na het incident worden ingerekend. Zij worden vandaag gehoord over hun betrokkenheid bij het incident. De politie heeft al meerdere getuigen gehoord. Het slachtoffer heeft zich aan zijn verwondingen in het ziekenhuis moeten laten behandelen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Man vernielt ruiten van woning ex-vriendin

OUDE PEKELA De politie heeft op de Burgemeester Snaterlaan in Oude Pekela een 51-jarige man uit Musselkanaal aangehouden voor vernieling. De politie werd gewaarschuwd door een 38-jarige vrouw uit Oude Pekela. Zij meldde dat haar ex-vriend ruiten van haar woning aan de Feico Clockstraat in Oude Pekela had vernield. De verdachte werd korte tijd na het incident aangetroffen en ingerekend. De vrouw had de verdachte bij haar woning aangetroffen. De man wilde met haar praten. Toen zij aangaf dit niet te willen, sloeg de verdachte aan de achterkant van de woning een ruit in. De 38-jarige werd door een stuk glas geraakt. Hierdoor raakte zij gewond aan haar hand. De verdachte sloeg vervolgens een tweede raam aan de zijkant van de woning kapot. De vrouw heeft al aangifte gedaan. De verdachte wordt vandaag gehoord.

Politie rolt hennepkwekerij op

DELFZIJL Woensdagochtend heeft de politie aan de Hoenderhof in Delfzijl een hennepkwekerij opgerold. De politie kwam de kwekerij op het spoor door informatie over een extreem hoog energieverbruik. In de woning werden 400 hennepplanten en stekken aangetroffen. De hennep en de gebruikelijke kweekapparatuur zoals lampen, filters en ventilatoren zijn in beslag genomen en in overleg met de officier van justitie vernietigd. De 65-jarige bewoner is aangehouden. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde woensdag 3 maart op diverse plaatsen op snelheid en het dragen van de gordel. Daarnaast hield de politie ook een bromfietscontrole.

Roodeschool, Hooilandseweg:snelheidscontrole, aantal geregistreerde voertuigen: 861, aantal overtredingen: 46, hoogst gemeten snelheid: 75 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Hoogkerk, Zuiderweg:snelheidscontrole, aantal geregistreerde voertuigen: 861, aantal overtredingen: 46, hoogst gemeten snelheid: 75 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Warffum, Provincialeweg N363:snelheidscontrole, aantal geregistreerde voertuigen: 574, aantal overtredingen: 41, hoogst gemeten snelheid: 73 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Grijpskerk, Provincialeweg N388:snelheidscontrole, aantal geregistreerde voertuigen: 419, aantal overtredingen: 6, hoogst gemeten snelheid: 93 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Lauwersoog, Provincialeweg N361:snelheidscontrole, aantal geregistreerde voertuigen: 196, aantal overtredingen: 16, hoogst gemeten snelheid: 101 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Groningen, Paterswoldseweg:snelheidscontrole, aantal geregistreerde voertuigen: 711, aantal overtredingen: 101, hoogst gemeten snelheid: 81 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen, Van Iddekingeweg: gordelcontrole, aantal gecontroleerde voertuigen: 387, 10 overtredingen.

Groningen, Noorderhaven: gordelcontrole, aantal gecontroleerde voertuigen: 238, 7 overtredingen.

Groningen, Parkallee: bromfietscontrole, 23 bromfietsen gecontroleerd, 14 bekeuringen (o.a. 5x niet tonen kentekenbewijs, 4x te hoge constructiesnelheid en 3x ondeugdelijke remmen).