Blauw Research


---

Rijn Vogelaar nieuwe CEO Blauw Research
Rotterdam , 4 maart 2010
Blauw Research heeft Rijn Vogelaar benoemd tot CEO, wat bij Blauw wordt vertaald in Corporate Enthusiasm Officer. Vogelaar is sinds 1 januari 2008 algemeen directeur van de Nederlandse vestiging van het marktonderzoekbureau. Met de benoeming to CEO krijgt Vogelaar ook de verantwoordelijkheid over de vestigingen in Londen en Neurenberg.

Wout van der Wijk, medeoprichter van Blauw Research, was formeel nog de CEO van het marktonderzoekbureau dat hij in 1993 samen met Kees de Jong begon. Sinds 2006 had hij al meer een rol op de achtergrond. Van der Wijk: Met de benoeming van Rijn Vogelaar krijgt Blauw Research weer één gezicht naar buiten. Wij blijven als aandeelhouders natuurlijk nauw betrokken maar kunnen ons nog meer gaan richten op onze andere bedrijven en functies.

In 2009 heeft Vogelaar het boek De Superpromoter geschreven. Met het superpromoter concept werd Blauw in 2009 Bureau van het Jaar. Het boek is in Nederland zeer goed ontvangen en verschijnt binnenkort ook op de Engelse en Duitse markt. De superpromoter is de personificatie van de kracht van enthousiasme. Superpromoters steken anderen aan met hun enthousiasme en zorgen op die manier voor aanwas van nieuwe klanten en omzetgroei, maar ook voor gemotiveerd personeel. Door de nadruk op enthousiasme te leggen probeert Blauw de onderzoeksindustrie te leiden van een Rode vlaggen business met een focus op wat er mis gaat naar een Blauwe vlaggen business met de nadruk op kansen en de kracht van organisaties. De functienaam Corporate Enthusiasm Officer is daarom een bewuste keuze. Met het uitbrengen van het boek in Engeland en Duitsland gaat Vogelaar het Superpromotergedachtegoed ook internationaal uitgedragen. Vogelaar werd vorige maand ook verkozen tot voorzitter van de Research Keurmerk Groep.