Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 04-03-2010

Zakkenrollers actief in Oosterhout en Waalwijk

OOSTERHOUT / WAALWIJK: De politie heeft gisteren meldingen binnen gekregen van zakkenrollers in Oosterhout en Waalwijk. Er zijn drie aangiften opgenomen. De politie waarschuwt om in supermarkten en andere winkels en op Markten extra oplettend te zijn.

Een 62-jarige Oosterhoutse is gistermiddag in de binnenstad het slachtoffer geworden van een zakkenroller. Het slachtoffer had haar schoudertas aan de achterkant van de rolstoel van haar moeder
gehangen. In een grote kledingzaak op de Arendstraat hielp ze even haar moeder, waardoor ze een moment het zicht verloor op haar tas. Hier heeft dief gebruik van gemaakt. Toen ze enige minuten later bij de kassa wilde afrekenen zag ze dat de rits van haar tas open stond en dat haar portemonnee met passen gestolen was. Woensdagmorgen is een 68-jarige Oosterhoutse eveneens het slachtoffer geworden van een zakkenroller. De vrouw liep in de supermarkt aan de Keiweg. Ze legde haar tas met portemonnee in het winkelwagentje. Bij de kassa ontdekte ze dat de portemonnee uit haar tas was gestolen.

Een 64-jarige vrouw uit Sprang-Capelle is woensdagmiddag in het winkelcentrum de Els in Waalwijk eveneens gedupeerd. Waar de diefstal precies heeft plaats gevonden, kon ze niet vertellen. Ze kwam in een van de winkels bij het afrekenen tot de ontdekking dat de portemonnee uit haar polstasje gestolen. Agenten hebben gisteren in Waalwijk in het centrum gesurveilleerd omdat er meer meldingen, ook van de Markt, binnen kwamen, hiervan zijn echter nog geen aangiften binnen. Een getuige omschrijft een van de mogelijke daders, als een getinte vrouw, 40 a 50 jaar oud, met half lang zwart haar. Deze vrouw droeg een beige jas en een opvallend grote ring.

Over zakkenrollen:

Zakkenrollers slaan vaak en op veel plaatsen toe. Juist wanneer u het naar uw zin heeft of druk bezig bent, komt de zakkenroller de pret bederven. In drukke winkelstraten, winkels, op de markt, in het station, tijdens een concert, in de bioscoop of in een druk bezocht café, haalt hij of zij (waardevolle) spullen uit uw tassen of zakken. Geef zakkenrollers geen kans. Tref voorzorgsmaatregelen en waarschuw omstanders wanneer het u toch overkomt. Probeer het signalement van de vermoedelijke dader te onthouden en geef dat door aan de politie. Want ook bij zakkenrollerij is het belangrijk dat u daar altijd aangifte van doet.

Verkeerscontroles in Waalwijk

WAALWIJK: Het politieteam Waalwijk heeft gisteren op verschillende locaties verkeerscontroles gehouden. Zo werden in samenwerking met het Verkeershandhavingsteam snelheidscontroles gehouden op de
Burgemeester Smeelelaan, Akkerlaan en Groenewoudelaan gehouden, daarbij werden 145 bekeuringen uitgedeeld. Daarnaast werden ook op de Akkerlaan en Bachlaan algemene verkeerscontroles gehouden. Dit leverde nog eens 40 bonnen op.

De resultaten
2 x pv voor gesloten verklaring.
4 x pv 1e Zeine eenrichtingsverkeer.
2 x pv voor mistverlichting
7 x pv voor door rood licht rijden.
3 x pv voor lichtseinen geven
9 x pv voor geen gordel dragen
5 x pv voor geen fietsverlichting
5 x pv snelheid met staandehouding.
2 x pv voor niet handsfree bellen

1 x pv voor het voorhanden hebben van softdrugs (4 joints) op de Vijverlaan bij het Lido.

Snelheidscontrole Burgemeester Smeelelaan:
Aantal passanten: +- 150 / Aantal overtredingen: 10
Hoogste uitschieter: 60 km/uur

Snelheidscontrole Akkerlaan:
Aantal passanten: +- 600 / Aantal overtredingen: 94
Hoogste uitschieter: 69 km/uur

SnelheidscontroleGroenewoudelaan:
Aantal passanten: +- 500 / Aantal overtredingen: 41
Hoogste uitschieter: 73 km/uur

Belgische automobilist onder invloed van alcohol

DONGEN: De politie heeft woensdagmiddag omstreeks 17.20 uur op de Dongenseweg tijdens een controle een 35-jarige man uit Minderhout betrapt op het rijden onder invloed. De agenten roken direct dat de automobilist gedronken had. Aan het bureau blies hij 485 ugl. Hij verklaarde 4 a 5 flesjes bier te hebben gedronken.

Politie onderzoekt inbraak supermarkt

MADE: Vannacht is ingebroken in een supermarkt aan de Nieuwstraat. De politie kreeg rond 02.15 uur door dat drie jongens aan de voorkant aan het inbreken waren. Toen de agenten ter plaatse kwamen sloegen de verdachten op de vlucht. Ze renden weg richting de school. De buit (sigaretten) en hun handschoenen hebben ze achtergelaten. Met diverse eenheden is nog gezocht naar de inbrekers maar zij zijn niet meer aangetroffen. De inbrekers hadden de rechterschuifdeur geforceerd.

Tractor gestolen in Rijen

RIJEN: Een bewoner aan de Bredestraat heeft gisteren aangifte gedaan van de diefstal van een tractor.

De aangever verklaarde dat hij zijn rode tractor merk Cade type Demo in de stal achter de boerderij had geparkeerd. De cabinedeur draaide hij op slot. Gistermorgen omstreeks 08.00 uur ontdekte hij tot zijn verbazing dat zijn tractor was verdwenen. Aan de bandensporen te zien, is de dief met de tractor door de weilanden de openbare weg opgereden in de richting van Tilburg.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 04-03-2010 11:28 | © Regio Midden en West Brabant |