Gemeente Leidschendam-Voorburg


Inspraak Wet investeren in jongeren

4 maart 2010 - Burgemeester en wethouders hebben ingestemd met het visiedocument en de verordeningen voor de invoering van de Wet investeren in jongeren (Wij). Een verordening is een regeling die voor iedereen binnen de gemeente geldt en vaak tot doel heeft de gemeente netjes en leefbaar te houden. Via de gemeenterubriek in de huis aan huis krant liggen de voorstellen vrij voor inspraak van tot en met vrijdag 26 maart 2010.

Wat is de Wij?
De Wij is per 1 oktober 2009 ingegaan en moet ervoor zorgen dat alle jongeren tot 27 jaar een opleiding volgen of werken. Ook de jongeren die nu niet naar school gaan en geen werk hebben. Alle jongeren die naar UWV WERKbedrijf of de afdeling Sociale Zaken van de gemeente Leidschendam-Voorburg gaan voor werk of een uitkering, krijgen van de gemeente een opleiding of een baan aangeboden. Jongeren die werken of een opleiding doen en niet genoeg inkomsten hebben, kunnen een uitkering (inkomensvoorziening) krijgen. Maatwerk is geboden.

Werkleeraanbod
Het werkleeraanbod kan daarom allerlei vormen hebben. Variërend van een echte baan tot vakgerichte scholing of een combinatie van beide. Arbeidsparticipatie beschermt jongeren tegen sociale problemen als armoede, sociale uitsluiting, criminaliteit en integratieproblemen.

De stukken liggen ter inzage in het Servicecentrum in Leidschendam, Koningin Wilhelminalaan 2, en in Voorburg, Herenstraat 42. U kunt voor 26 maart 2010 een schriftelijke reactie sturen naar het college van burgemeester en wethouders, Postbus 905, 2270 AX Voorburg. U kunt ook een reactie geven via een digitaal formulier.

Stukken ter inzage
Collegevoorstel vrijgeven voor inspraak Wij
Verordening voor misbruik en oneigenlijk gebruik Verordening werkleeraanbod Wij
Verordening toeslagen en verlagingen Wij
Verordening verlagen inkomensvoorziening Wij
Visiedocument Wij