Gemeente Helmond


Gevels verbeterd in de Heistraat

Een belangrijk project in de Heistraat vormt het gevelverbeteringsproject, dat nu na een looptijd van drie jaar met succes kan worden afgerond.

Momenteel wordt vanuit diverse invalshoeken gewerkt aan een totale upgrading van de Heistraat. Zo hebben Gemeente Helmond en de ondernemersvereniging van de Heistraat een belangrijke gezamelijke stap naar de toekomst van de Heistraat gezet: het ontwikkelingskader van de Heistraat is vastgesteld.

Gevels

In totaal zijn 18 panden betrokken bij het gevelverbeteringsproject, deze panden zijn gelegen vanaf de Tolpost tot en met Heistraat 131. Het merendeel van de gevels is inmiddels verbeterd en aan tweetal wordt nog gewerkt. In de Heistraat zijn diverse bouwstijlen van begin 20e eeuw tot de jaren 80 naast elkaar gebouwd. De verbetering van de gevels is dan ook niet uniform uitgevoerd, maar voor elk pand is een uniek ontwerp gemaakt.

Ontwikkelingskader

De meeste ondernemers zijn van oudsher erg betrokken bij hun straat, die de levensader van de binnenstad vormt. De ondernemersvereniging heeft een breed draagvlak gecreëerd van ondernemers die vooruit willen en de ontwikkelingen in hun straat actief en vol enthousiasme ondersteunen. Gemeente en de ondernemersvereniging hebben onlangs overeenstemming bereikt over het ontwikkelingskader voor de Heistraat. Dit gezamenlijk kader is verwoord in de nota "De Heistraat; kloppend hart van de Binnenstad".

Lees het volledige artikel hier.