Rijksvoorlichtingsdienst

Leeftink benoemd tot plaatsvervangend secretaris-generaal op Economische Zaken.

Bertholt Leeftink (41) is per 1 maart 2010 benoemd tot plaatsvervangend secretaris-generaal (pSG) van het ministerie van Economische Zaken.

Leeftink was voor zijn benoeming plaatsvervangend directeur-generaal Economische Politiek en directeur Algemene Economische Politiek. Die laatste functie behoudt hij en combineert hij met zijn functie als plaatsvervangend SG.

De benoeming van Leeftink hangt samen met veranderingen binnen EZ per 1 maart, waarbij de algemene economische politiek en de Europese beleidscoördinatie centraal onder zijn leiding worden belegd. Daarbij wordt het beleidsvoorbereidende aantal directoraten-generaal teruggebracht van vier naar drie: Energie, Telecom en Markten, Ondernemen en Innovatie, en Buitenlandse Economische Betrekkingen.

Leeftink studeerde economie in Amsterdam en promoveerde aan het Tinbergen Instituut. In het verleden werkte hij onder meer voor het ministerie van Financiën (Buitenlandse Economische Betrekkingen en Algemene Financiële en Economische Politiek) en de Universiteit van Amsterdam.

Noot voor redacties (