Deelgemeente Osdorp Amsterdam


stadsdeelgrenzen

---

Wiebelend over stadsdeelgrenzen

4 maart 2010

"Eén voor een of met z'n drieën tegelijk.....?" Wethouder Marijke Vos en stadsdeelbestuurders Kees Steeman (Osdorp) en Tys de Ruijter (Geuzenveld-Slotermeer) liepen samen over de tijdelijke vlotbrug in het klotsende water. Binnenkort wordt over de Osdorpervaart, ter hoogte van het oude gemaal, een nieuwe brug aangelegd voor wandelaars en fietsers in de Tuinen van West.

Tuinen van West

De Tuinen van West zijn vier polders in de westrand van Amsterdam, die worden ontwikkeld tot aantrekkelijk groengebied waar stadbewoners kunnen recreëren. Na de aanleg van wandel-, fietspaden en paddenpoelen komt er binnenkort een brug die de Osdorperbinnenpolder Noord en Zuid met elkaar verbindt. Recreanten kunnen dan lopend of fietsend de polders doorsteken zonder veel auto's tegen te komen. De toekomstige brug sluit aan op het struinpad, een onverhard wandelpad dat nu wordt aangelegd rondom de Osdorperbinnenpolder Noord.

Kwaliteit groen belangrijk

Wethouder Marijke Vos bezocht vrijdag 26 februari de plek waar de toekomstige brug en het struinpad samenkomen. Tegenover een publiek van bewoners en vertegenwoordigers van de provincie en het rijk benadrukte zij dat de kwaliteit van het groen in en om de stad belangrijk is voor de toekomst van Amsterdam.

Informatie

Kijk voor meer informatie over de Tuinen van West op: www.groeninamsterdam.nl.