Gemeente Waalwijk Afvalzakken verkrijgbaar in supermarkten

Met de slogan Gescheiden plastic is fantastic is de gemeente Waalwijk op 7 december 2009 gestart met de inzameling van kunststof verpakkingsafval. Inwoners bieden dit afval één keer in de vier weken aan in de Nedvang afvalzakken. Nieuwe afvalzakken zijn voor 0,70 per rol van tien verkrijgbaar bij de balie van de afdeling Publiekszaken in het Waalwijkse gemeentehuis, de milieustraat en de gemeentewerf. Vanaf morgen zijn deze zakken tegen betaling van de kostprijs ook verkrijgbaar in een aantal supermarkten in de gemeente Waalwijk. Dit zijn de Plus in Waalwijk (Mozartlaan 17), de Plus in Waspik (Kerkstraat 27), de Plus in Sprang-Capelle (Raadhuisplein 31) en de EM-TE in Sprang-Capelle (Van der Duinstraat 115).

De spelregels voor het inzamelen van plastic verpakkingsafval
1) De doorzichtige Nedvang zakken horen dichtgeknoopt met het lint dat in de zakken zit - aangeboden te worden op de verzamelplaats, waar mensen ook hun groene en grijze container neerzetten. Bij hoogbouw kan dit op de begane grond in de buurt van de hoofdingang.
2) De inzameldagen zijn op maandag of op vrijdag. De inzamelgebieden zijn dezelfde als die van de huisvuilinzameling en staan op de afvalkalender die elk huishouden in de bus heeft gekregen. Deze zijn ook terug te vinden op www.waalwijk.nl/afval (Afvalroute kalender 2010).

3) De Nedvang zakken horen om 07.30 uur op de containerverzamelplaatsen te staan. Bij storm of harde wind kunt u maximaal twee zakken aan elkaar knopen.

4) In de zakken mag alleen plastic verpakkingsafval. Geen chipszakken of bijvoorbeeld tempexschaaltjes van vlees(waren). Op www.waalwijk.nl/afval en het informatiepakket dat u heeft ontvangen vindt u een lijst met wat wel en wat niet in de zakken mag.
5) Het is niet toegestaan om andere zakken te gebruiken, dan de doorzichtige Nedvang afvalzakken.

Meer informatie
Heeft u vragen over dit onderwerp, dan kunt u contact opnemen met het Klant Contact Centrum (KCC) van de gemeente Waalwijk. Dit kan telefonisch (0416 387 456) of per mail (KCC@waalwijk.nl). Op www.waalwijk.nl/afval vindt u alle informatie over het scheiden en inzamelen van het plastic verpakkingsafval.

Publicatie datum 04-03-2010