Gemeente Oisterwijk

Uitslag gemeenteraadsverkiezingen 2010

In Tiliander waren woensdag 3 maart vanaf 21.45 uur alle politieke partijen en andere belangstellenden aanwezig om de uitslag af te wachten van de gemeenteraadsverkiezingen.
De 11-jarige Lisanne van Veen, die twee weken geleden voorleeskampioene werd van de gemeente Oisterwijk, opende de avond. Gezeten in een grote fauteuil las ze een stukje voor uit het boek van Jacques Vriens: Groep 8 aan de macht, over kinderen die verkiezingen houden in hun klas. De verkiezingsavond werd gepresenteerd door Karin Bruers die tijdens de avond gezellige gesprekken voerde met de lijsttrekkers van de partijen. Jazzorkest JR Swing Gang nam de muziek voor z'n rekening. Tussendoor werden de uitslagen bekend gemaakt van de stembureaus die waren geteld.

Voorlopige zetelverdeling

Rond 0.30 uur werd de voorlopige einduitslag op partijniveau bekend gemaakt door burgemeester Hans Janssen. Op dat moment werd duidelijk hoeveel zetels er naar welke partij gingen, echter nog niet welke kandidaten de plekken in de raadszaal zouden gaan innemen. Deze uitslag kwam, zoals verwacht, later in de nacht.

De nieuwe raad

Op vrijdag 5 maart om 10.00 uur wordt de verkiezingsuitslag officieel vastgesteld. De verkiezingsprocedure schrijft voor dat alle handelingen worden gecontroleerd. De gekozen kandidaten voor de gemeenteraad ontvangen morgen een aanstellingsbrief. Zij moeten zo snel mogelijk laten weten of zij hun verkiezing aanvaarden en zitting gaan nemen in de nieuwe gemeenteraad. De kandidatenlijst kan dus nog veranderen. Zaterdag 6 maart starten de partijen hun coalitieonderhandelingen. Op donderdag 11 maart wordt de nieuwe Oisterwijkse gemeenteraad, voor de periode 2010- 2014, geïnstalleerd.

Zetelverdeling


* 5 PrO

* 4 Algemeen Belang

* 4 VVD

* 4 CDA

* 4 Partij Gemeente Belangen

* 0 Oisterwijk Optimaal

Gekozen kandidaten

Pro

Bastiaan, M. (Marjan) (v)
van Hezik, H.J.P.M. (Joop) (m)
Oerlemans, J.M. (Hanneke) (v)
Denissen, C.J. (Hans) (m)
de Kort, W.A.P.A. (Wil) (m)

Algemeen Belang

van de Ven, R.C.M. (Ruud) (m)
Mathijssen, M.F.J.M. (Martien) (m)
Roborgh-Jansen, E. (Evelien) (v)
Jonkers, J.J.A. (Jan) (m)

VVD

Schoenmakers, M.A.L.M. (Marc) (m)
Batenburg-van Veen, W.S. (Ina) (v)
Roos, J.L. (Hans) (m)
Wagenmakers, J.C.A.M. (Joost) (m)

CDA

van Tuyl, A.C.G.M. (Anton) (m)
Klijn, P.M. (Pauline) (v)
van Beckhoven, C.W.A.M. (Con) (m)
Hooghiemstra, L.J. (Louis) (m)

Partij Gemeente Belangen

van Elderen, C.J.J.M. (Kees) (m)
van Esch, C.M.J.M. (Carlo) (m)
van Doremaele, E.G.M. (Eef) (m
Oerlemans, J.M. (Jan) (m)