Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van donderdag 4 maart

Alkmaar, 04-03-2010 o 14.00 uur

Hennepkwekerijen ontdekt

Grootebroek/Avenhorn, woensdag 3 maart

In twee bedrijfsruimtes aan de Industrieweg in Grootebroek werd woensdagochtend op een hennepkwekerij ontdekt. In één bedrijfsruimte stonden 326 planten. In de andere bedrijfsruimte werden in een kelder 150 planten aangetroffen. In het laatste gevalwas er sprake van diefstal van stroom. De elektriciteitsmeter werd door energiebedrijf Liander in beslag genomen.

Op de Jaagweg in Avenhorn werd in een pand op de eerste verdieping een hennepkwekerij aangetroffen met 400 planten. Ook hier was sprake van het illegaal aftappen van stroom. Naar de huurders van alle drie de panden wordt verder onderzoek gedaan. De kwekerijen zij inmiddels ontmanteld. De gemeente zal door middel van een bestuurlijke maatregel de kosten van de ontmanteling verhalen op de verdachten.

Hennepkwekerij in bedrijfspand

Heiloo, woensdag 20 maart

Op woensdag deed de politie een onderzoek in een bedrijfspand aan het Industrieterrein Oostzij in Heiloo. De politie deed onderzoek naar aanleiding van tips dat in het pand een hennepkwekerij zou zitten. Op de bovenverdieping trof de politie in meerdere vertrekken een hennepkwekerij aan waar meer dan 1400 (veertienhonderd) planten stonden. De planten en de benodigde apparatuur werden in beslag genomen. De eigenaar van de drugs wordt uitgenodigd voor het afleggen van een verklaring.

Snelheidscontrole

Enkhuizen, woensdag 3 maart

Op woensdagmiddag werd tussen 15.30 en 18.00 uur een snelheidscontrole gehouden op De Dreef in Enkhuizen. In totaal passeerden 1235 voertuigen de controle plaats waar niet harder gereden mocht worden dan 50 km per uur. In totaal kregen 228 personen een bekeuring. Overtredingspercentage ruim 18 procent. Hoogst gemeten snelheid 90 km per uur. De overtredingen werden fotografisch vastgelegd.

Ramkraak bij bankgebouw

Nieuwe Niedorp, donderdag 4 maart

Op donderdagmorgen omstreeks 03.25 uur werd een ramkraak gepleegd bij een bankgebouw aan de Trambaan in Nieuwe Niedorp. Gewaarschuwde politiemensen troffen een personenauto aan door de toegangsdeur in de voorgevel van het bankgebouw was gereden. De daders waren inmiddels gevlogen en een zoektocht in de omgeving, waarbij een speurhond werd ingezet, leverde geen resultaat op.

Het is de daders vermoedelijk om de inhoud van de pinautomaat te doen geweest. Vermoedelijk is niets buitgemaakt.

Auto in brand gestoken

Andijk, donderdag 4 maart

Op donderdagmorgen omstreeks 03.00 uur bleek een auto in brand te staan op de Bangert in Andijk. De brand werd ontdekt door een buurtbewoner die de auto vlak bij een garage en woning zag staan. De man waarschuwde direct de bewoners.

De brandweer kon de schade beperkt houden tot de auto. De politie heeft sporen aangetroffen die wijzen op brandstichting. Een onderzoek wordt ingesteld.

Gestolen auto: drie verdachten aangehouden

Den Helder, woensdag 3 maart

Op woensdagmiddag omstreeks 13.00 uur meldde een getuige dat zij drie mannen had gezien in een nieuwe personenauto. Zij vond dat de mannen, die in de winkel bij een tankstation binnen waren gelopen, zich zo vreemd en verdacht gedroegen dat zij dit door wilde geven. De vrouw had ook het kenteken van de auto genoteerd en bij controle bleek de auto gestolen te zijn.

De politie volgde de auto en dwong deze te stoppen op de A7 in de Wieringermeer. De drie inzittenden, mannen van 18, 24 en 28 jaar oud, werden aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Rolstoel te water

Heerhugowaard, woensdag 3 maart

Op woensdagmiddag omstreeks 14.40 uur kreeg een 40-jarige man uit Heerhugowaard een ongeluk op de Oosttangent in zijn woonplaats. De gehandicapte man reed in een elektrische rolstoel over het fietspad tussen de Haringvliet en de Zuidwijkring. Door onbekende oorzaak raakte hij van de weg en belandde met zijn elektrische rolstoelbakfiets in de naast het fietspad gelegen sloot. Zijn begeleidster sprong het water in om het slachtoffer boven water te houden. Een voorbijganger hielp beiden weer op het droge. Het slachtoffer en zijn 32-jarige verzorgster werden voor behandeling overgebracht naar het Medisch Centrum in Alkmaar.

Alcohol: rijbewijs kwijt

Alkmaar, donderdag 4 maart

Op donderdagmorgen omstreeks 01.10 uur werd op de Willem de Zwijgerlaan in Alkmaar een 19-jarige vrouw uit Alkmaar aangehouden. De vrouw reed op een snorfiets en stak met hoge snelheid, zonder uit te kijken, een kruising over. Bij controle bleek zij alcohol te hebben gebruikt. De vrouw blies maar liefst 635 ug/l. Omdat het hier om een beginnend bestuurster ging, mocht zij niet meer dan 90 ug/l alcohol in haar adem hebben. Zij blies daarom zeven keer het voor haar geldende maximum. De vrouw kreeg een proces-verbaal en moest haar rijbewijs inleveren.

Winkeldiefstal: wie mist er tandpasta

Warmenhuizen, woensdag 3 maart

Op woensdag werd een 35-jarige man en twee vrouwen van 26 en 32 jaar oud aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. In de woning van het uit Roemenie afkomstige drietal in Dirkshorn werd een grote hoeveelheid drogisterijartikelen aangetroffen waarvan de herkomst voor een deel niet bekend is. De politie zit voornamelijk met een partij tandpasta. Apotheken of drogisterijen die goederen missen, worden verzocht contact op te nemen met de politie in Schagen, tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

De zaak kwam aan het rollen toen personeel van een supermarkt en een drogisterij in Warmenhuizen melding maakten van diefstal. Hierbij kon een signalement van de dieven en van hun auto worden gegeven. De personen en de auto werden aangetroffen in Dirkshorn, waar zij in een recreatiebungalow verbleven. Achter de woning stonden twee boodschappentassen met make-upartikelen en tandpasta. De politie hield de drie personen aan en bracht hen voor verhoor over naar het politiebureau. Het vermoeden bestaat dat zij in verschillende winkels diefstallen hebben gepleegd. Eventuele slachtoffers worden verzocht aangifte te doen.