Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

Ministerie van VROM

Tentoonstelling Cradle to Cradle

04-03-2010

Veel consumenten hebben nog nooit van Cradle to Cradle gehoord. Een tentoonstelling in Amsterdam brengt daar hopelijk verandering in.

In het stadsdeelhuis van Oost-Watergraafsmeer (Oranje-vrijstaatplein 2, Amsterdam) is de tentoonstelling "Cradle to Cradle" (C2C) geopend. C2C is een volledig andere manier van omgaan met grondstoffen: in plaats van weggooien of verbranden wordt alles hergebruikt. De tentoonstelling is te zien tot en met 16 april.

Cradle to Cradle is een nieuwe industriële revolutie zonder vervuilende en giftige gevolgen, die niet leidt tot tekorten aan grondstoffen. In het bedrijfsleven en bij de ontwikkeling van nieuwe wijken is Cradle to Cradle op dit moment al erg populair. Veel consumenten hebben echter nog nooit van de term gehoord. Dat willen de organisatoren van de tentoonstelling, die door het hele land gaat reizen, veranderen. Consumenten zijn juist heel belangrijk voor het succes. Aan de tentoonstelling is een educatieprogramma gekoppeld voor leerlingen in het basis- en voortgezet onderwijs.