Scania


woensdag 3 maart 2010 10:18

Zestig nieuwe Scania XPI trekkers voor HSF Logistics

Breda, 3 maart 2010 â Bij HSF Logistics, met het hoofdkantoor in Nijmegen en logistieke activiteiten door geheel Europa, zijn onlangs de eerste exemplaren afgeleverd van een order voor zestig nieuwe Scaniaâs.

Zestig nieuwe Scania R400 XPI trekkers, uitgeroepen tot Truck of the Year 2010, worden bij HSF aan het wagenpark toegevoegd.

De nieuwe voertuigen zullen worden uitgevoerd als voorloopastrekkers voorzien van de 400 pk / 2100 Nm XPI motor en de luxe en ruime Topline cabine. Dit type voertuig werd uitgeroepen tot Truck of the Year 2010. Ook het door de jury geprezen nieuwe Opticruise en het Scania Driver Support maken deel uit van de specificatie. De trekkers worden afgeleverd door Scania Nijmegen.

De belangrijkste reden voor HSF Logistics om voor Scania's XPI Euro 5 motor te kiezen is het ontbreken van AdBlue wat meer ruimte aan het chassis creëert en een lager eigen gewicht als gevolg heeft. De nieuwe R-serie wordt uitgerust met het nieuwe Scania Opticruise met geautomatiseerde koppeling. Scania Driver Support daagt de chauffeur op een interactieve manier uit tot een meer efficiënte en meer defensieve rijstijl. Het hoge koppel van de XPI motoren moedigt deze ontspannen rijstijl aan.

HSF Logistics is een logistieke dienstverlener die gespecialiseerd is in het geconditioneerde vervoer. Voor de gehele keten in het logistieke proces biedt het bedrijf diensten aan. Met eigen koel- en vrieshuizen voor opslag en groepage, een wagenpark van ca. 500 moderne trekkende en getrokken eenheden en ruime expertise en ervaring wordt de klanten een totaalpakket geboden. Naast Nijmegen heeft HSF Logistics ook eigen vestigingen in Winterswijk, Celje (Slovenië), Neuenkirchen-Vörden (Duitsland) en Great-Blakenham (Engeland).