Philips

Philips en Leaseplan geven nieuwe impuls aan vergroening wagenpark

Amsterdam, 4 maart 2010 - Philips en LeasePlan gaan gezamenlijk aan de slag met de vergroening van het wagenpark. De komende zes maanden vervangt de leasemaatschappij tijdens de periodieke onderhoudsbeurt de conventionele halogeenkoplampen van 1.000 leaseauto's van de elektronicaproducent voor de energiezuinige EcoVisionlamp. Met de inzet van deze nieuwe halogeenlamp, die geschikt is om de meest voorkomende varianten van autokoplampen te vervangen, laten de samenwerkingspartners zien hoe door eenvoudige stappen te nemen, milieubewuste automobilisten en bedrijven energie kunnen besparen.

De lampenvervangingsactie voor het wagenpark van Philips zal op jaarbasis de CO2-uitstoot van de leaseauto's met 38.880 kg reduceren. Dit is vergelijkbaar aan een kostenbesparing van bijna EUR 60,000 over de levensduur van de lamp (berekend op basis van de besparing in brandstof, minder arbeidskosten, en langere levensduur van de lampen). Ter gelegenheid van deze grootscheepse vervangingsactie wisselden Harry Hendriks, Algemeen Directeur Philips Benelux, en Berno Kleinherenbrink, Directievoorzitter LeasePlan Nederland, vandaag de lampen van de eerste auto voor het hoofdkantoor van de elektronicaproducent in Amsterdam.

Toekomst van groen wagenpark ligt in nieuwe technologie Zowel Philips als LeasePlan zijn continu op zoek naar maatregelen en oplossingen voor de verduurzaming van wagenparken, ook voor de bedrijven zelf. Sinds dit jaar biedt de elektronicaproducent alleen leaseauto's aan die een CO2-uitstoot hebben van minder dan 176gr benzine of 155gr diesel per kilometer. "Duurzaamheid is onderdeel van ons DNA en is geïntegreerd in alles dat wij doen. Dit initiatief volgt op het behalen - drie jaar eerder dan gepland - van 31% van onze totale omzet uit Groene Producten," aldus Harry Hendriks, algemeen directeur Philips Benelux. "Onze maatregelen laten zien dat ook kleine aanpassingen bijdragen aan een beter milieu." Vorig jaar onderstreepte Philips zijn toewijding aan duurzaamheid en mobiliteit door een `letter of intent' te tekenen, waarin het bedrijf zich committeert om tussen 2010-2013 per jaar 25 elektrische auto's in te zetten.

"De vervangingsactie is het soort maatregel waarmee bedrijven heel concreet invulling kunnen geven aan vergroening van hun wagenpark", geeft Berno Kleinherenbrink, Directievoorzitter LeasePlan Nederland aan. "De zakelijke rijder zal altijd gebruik blijven maken van de auto," aldus Kleinherenbrink. "Het antwoord op zowel de milieuproblematiek als de verbetering van de mobiliteit in Nederland ligt voornamelijk in technologische ontwikkelingen. Zoals we nu met Philips koplampen vervangen voor EcoVision, zo zoeken we altijd samen met onze klanten naar eenvoudige maatregelen die bijdragen aan een duurzamer wagenpark en een verbeterde mobiliteit van de berijder."

LeasePlan is met The Alwaysbemobile Company (eigenaar van o.a. Profile Tyrecenter en 1,2,3///AutoService) overeen gekomen dat de koplampen worden vervangen tijdens de periodieke onderhoudsbeurt. Zo hoeven zowel de zakelijke rijder als de wagenparkbeheerder geen extra inspanningen te leveren voor het wisselen van de lampen. In navolging van de samenwerking met Philips zal LeasePlan Nederland eveneens de koplampen van de 169 auto's uit haar eigen wagenpark gaan vervangen. Door de drastische verkeerstoename in de afgelopen tien jaar vormt CO2-uitstoot door zowel zakelijk als particulier transport inmiddels ongeveer 12% van de totale uitstoot in Europa. Tegelijkertijd zijn de brandstofprijzen in die periode ook enorm gestegen. De auto-industrie reageerde daarop met de belofte om uitstoot en energieverbruik te verminderen. De vervangingsactie van Philips en LeasePlan geeft op uiterst praktische wijze invulling aan deze belofte, in de hoop dat zowel de auto-industrie, wagenparkbeheerders als automobilisten dergelijke initiatieven zullen volgen.

Ecovision nieuwste generatie autoverlichting
Vergeleken met traditionele autolampen, bespaart de EcoVision tot 20% energie en gaat twee keer langer mee. In brandstof uitgedrukt besparen consumenten zo tot veertien liter of wel, kunnen ze 200 km gratis rijden. Daarnaast draagt de halogeenspaarlamp dankzij de lichttoename van 10% ook bij aan de verkeersveiligheid. Deze energiezuinige lamp is als autoverlichting geschikt voor alle type auto's. Als het gehele Nederlandse wagenpark van personenauto's en bestelbussen (8,6 miljoen, bron mobiliteit in cijfers 2008; BOVAG/RAI) zou overstappen op EcoVision, zou dit een energiebesparing opleveren van 91 mln kg CO2.

In 2009 haalde Philips 31% van de totale omzet uit duurzame producten. Voor 2010 heeft het bedrijf 1 miljard euro vrijgemaakt voor innovatie op het gebied van duurzaamheid.

* PDF persbericht 'Philips en Leaseplan geven nieuwe impuls aan vergroening wagenpark'


---


* Download hi-res foto


---


* Download hi-res foto

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Morven Mackinnon

Philips Nederland
Tel: +31 40 27 86157
Email: morven.mackinnon@philips.com
Erik Staat

LeasePlan Nederland
Tel: +31 36 52 71408
Email: Erik.Staat@leaseplan.nl

Over Koninklijke Philips Electronics

Koninklijke Philips Electronics N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHI) is een onderneming met een veelzijdig aanbod op het gebied van gezondheidszorg en welzijn, gericht op het verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen door middel van tijdige innovaties. Als toonaangevende onderneming op het gebied van gezondheidszorg, lifestyle en lighting integreert Philips technologieën en design in op de mens gerichte oplossingen, die zijn gebaseerd op diepgaand inzicht in de wensen en behoeften van de klant en zijn merkbelofte van "sense and simplicity". Philips heeft wereldwijd circa 116.000 werknemers in dienst, verspreid over meer dan 60 landen. Met een omzet van EUR 23 miljard in 2009 is de onderneming marktleider op het gebied van cardiale zorg, acute zorg en thuiszorg, energiezuinige verlichtingsoplossingen en nieuwe verlichtingstoepassingen, alsmede lifestyle-producten voor persoonlijk welzijn en amusement, met een sterke leidende positie op het gebied van Flat-TV, scheerapparaten en haartrimmers, portable entertainment en mondverzorgingsproducten. Meer informatie over Philips vindt u op www.philips.nl/nieuwscentrum.

Over LeasePlan

LeasePlan onderscheidt zich met een uitgesproken mening over mobiliteit. 's Lands grootste leaseorganisatie beschouwt de (zaken)auto als de belangrijkste pijler onder mobiliteit - en daarmee een van de essentiële pijlers onder onze economie. Tegelijkertijd pleit LeasePlan ervoor dat autorijden slimmer, schoner en efficiënter moet worden. Slimmer, door het autoverkeer beter te spreiden over de dag. Schoner, door in te zetten op energiezuinige en intelligente autotechniek. Efficiënter, door zakelijk verkeer op alternatieve manieren te organiseren.

LeasePlan Nederland is ervan overtuigd dat de technologische vooruitgang op korte termijn zal leiden tot een duurzame oplossing van actuele vraagstukken zoals energieverbruik, CO2-uitstoot en filedruk. LeasePlan stimuleert fabrikanten om extreem zuinige auto's te produceren en loopt voorop in het ontwikkelen van slimme alternatieve vormen van mobiliteit, zoals Mobility Mixx. Daarnaast is LeasePlan Nederland voortdurend in dialoog met haar klanten over bewust en verantwoord berijdergedrag.

LeasePlan Corporation is wereldmarktleider in operationele autoleasing en internationaal een van de leidende spelers in wagenparkbeheer. LeasePlan is opgericht in 1963 en is inmiddels actief in 30 landen op vier continenten. Dochtermaatschappij LeasePlan Nederland heeft ruim 125.000 voertuigen in beheer en is daarmee marktleider. De onderneming biedt alle vormen van professioneel wagenparkbeheer voor elk type klant: van personen- tot bedrijfswagens voor het MKB tot multinationals. De onderneming is aangesloten bij de VNA, de Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen.

www.leaseplan.nl