D66

donderdag 4 maart 2010

D66 grote winnaar gemeenteraadsverkiezingen

D66 heeft in totaal 522 zetels behaald bij de
gemeenteraadsverkiezingen. Dat is bijna een verviervoudiging ten opzichte van vier jaar geleden. Toen stond D66 nog op 142 zetels in de verschillende gemeenten.

In onder meer Leiden, Hilversum, Wageningen en Haarlem is D66 de grootste partij geworden, met respectievelijk tien, acht, zes en acht zetels. In Delft is D66 net zo groot geworden als de PvdA met een zetelaantal van zes, evenals in Rijnwoude waar D66 en het CDA vier zetels behaalden. In vergelijking met de andere landelijke partijen is D66 het meeste gegroeid met 380 zetels. GroenLinks boekte een vooruitgang met 37 zetels en de VVD met 204.

Op naar 9 juni

D66-fractieleider Alexander Pechtold spreekt van een prachtige overwinning. D66 is terug in alle gemeenten. Vorig jaar met de Europese verkiezingen zijn we verdrievoudigd, nu met de gemeenteraadsverkiezingen een verviervoudiging. Een lijn die we hopen door te trekken, aldus Pechtold. Het is belangrijk dat we er flink tegenaan gaan, want er zijn twee belangrijke zaken die we moeten aanpakken. Aan de ene kant de polarisatie in de samenleving en aan de andere kant het terugdringen van de enorme staatsschuld. Op naar 9 juni!