Politie Groningen

Aanhoudingen voor straatroven

Groningen, 04-03-2010 o De politie heeft met de aanhoudingen van vier verdachten een overval op een maaltijdbezorger en een straatroof opgelost.

Op woensdag 25 november rond 21.30 uur werd op de Fok in Groningen een maaltijdbezorger overvallen. De bezorger wilde met zijn scooter in de genoemde straat een maaltijd afleveren. Op het moment dat hij af wilde stappen werd hij door de nog onbekende om zijn nek vastgegrepen. De overvaller ging er met een portemonnee met een geldbedrag vandoor. Afgelopen twee weken zijn twee jongemannen uit Groningen, 17 en 18 jaar, aangehouden op verdenking van het plegen van deze overval. De ene verdachte heeft het slachtoffer belaagd, de andere stond op afstand. Beide verdachten zitten nog vast.

Op zaterdag 19 december werd een 23-jarige man uit Joure beroofd. De man liep over het Damsterdiep toen hij door twee onbekende mannen werd aangesproken. Hij moest vervolgens zijn telefoon afstaan. Toen de 23-jarige vertelde dat niet van plan te zijn werd hij naar de grond gewerkt en meerdere keren geslagen. De daders gingen er met de telefoon en een geldbedrag vandoor. Ook hiervoor zijn twee jongemannen uit Groningen aangehouden, 20 en 21 jaar. Ook deze mannen zitten nog vast.

De politie kwam de verdachten op het spoor op basis van gedegen rechercheonderzoek. Er wordt nog onderzocht of de aangehouden verdachten ook voor andere straatroven of overvallen in aanmerking komen.