Politie Zaanstreek-waterland

Twee aanhoudingen na winkeldiefstal

Volendam, 04-03-2010 o Volendam, 3 maart 2010

De politie heeft woensdagmiddag een 40-jarige man en een 43-jarige vrouw uit Purmerend aangehouden wegens winkeldiefstal.

Rond 15:00 uur liepen de verdachten een parfumeriezaak binnen in Volendam. Een medewerkster kreeg het vermoeden dat de man parfumflesjes wegnam en lichtte de eigenaar van de winkel in. Deze keek de camerabeelden uit de winkel terug en zag inderdaad de Purmerender parfumflesjes in zijn zak stoppen en zonder te betalen de zaak uitlopen. Hij ging buiten op onderzoek uit en kwam de man en vrouw tegen. Hij sprak de man aan maar deze ontkende iets gestolen te hebben. Er ontstond een worsteling tussen de twee mannen waarbij de winkelier ten val kwam en de verdachten wegvluchtten. De
winkeleigenaar belde hierop de politie. Deze kon ter plaatse de man en vrouw staande houden. Een getuige had gezien dat de vrouw parfumflesje in te tuin gooide. De verdachten zijn hierop aangehouden door de polite. Tijdens het verhoor bekende de vrouw schuldig te zijn aan winkeldiefstal. De man ontkent en doet aangifte tegen de winkelier wegens mishandeling. De 40-jarige verdachte is in verzekering gesteld. Het tweetal moet vrijdag 5 maart voor de rechter-commissaris verschijnen. De camerabeelden uit de winkel zijn in het bezit van de politie en worden gebruikt bij het onderzoek.