Politie Kennemerland

Projectmatige aanpak auto-inbraken

Nieuw-Vennep, 04-03-2010 o De politie is gestart met de projectmatige aanpak van auto-inbraken in Haarlemmermeer-Zuid, omdat er in twee maanden tijd meer dan 50 keer aangifte is gedaan. De tijdstippen waarop wordt ingebroken zijn verschillend en ook de werkwijze van de dieven is divers. De plekken waar regelmatig werd ingebroken in de maanden januari en februari zijn onder andere Seoellaan, de Lisserweg, de Hillegommerdijk, het centrum van Nieuw Vennep en in de wijk Getsewoud.

De politie stelt uiteraard een onderzoek in naar auto-inbrekers. Daarnaast bestaat de aanpak uit gerichte surveillances, zowel opvallend als onopvallend. Na een auto-inbraak zal de politie ook een buurtonderzoek gaan houden om informatie te verzamelen.

Uit aangiften en tijdens surveillances blijkt met enige regelmaat dat burgers waardevolle spullen in autos laten liggen. De politie verzoekt de inwoners van Nieuw-Vennep om dit vooral niet te doen. Om hen hieraan te helpen herinneren zullen de komende tijd raamhangers worden uitgedeeld met daarop de tekst:
Geen waardevolle spullen.
Indien u getuige bent van een auto-inbraak of een verdachte situatie die daar op lijkt belt u dan vooral de politie. Alle informatie is welkom en kan mogelijk bijdragen tot aanhouding van verdachten. En mocht uw auto toch het doelwit zijn geweest van inbrekers, doe dan vooral aangifte! Dit kan via internet of u kunt een afspraak maken via
0900 - 8844.