Gemeente Den Helder

Jonge topsporters opgelet! 2010-03-04

Jonge bijzondere sporttalenten in Den Helder moeten door kunnen groeien naar topniveau of op dat niveau blijven. De gemeente helpt deze talenten elk jaar met een financiële bijdrage om dat bijzondere doel te bereiken. Aanvragen voor deze Topsport-Jeugdregeling kunnen tot 1 mei worden ingediend.

Met de Topsport-Jeugdregeling wil de gemeente de mogelijkheden van jeugdig (sub)topsporttalent (9 t/m 23 jaar) vergroten. De gemeente wil ze helpen zich te ontwikkelen tot topsporter op nationaal of internationaal niveau. De regeling is ook bedoeld voor jonge topsporters die al op dat hoge niveau zitten en daar graag willen blijven.

Voorwaarden
Om in aanmerking te komen voor subsidie moet de topsporter aan één of meer van onderstaande profielen voldoen:
a. Hij/zij heeft een status bij NOC/NSF; deze topsporters zijn bij het Olympisch Netwerk Noord-Holland bekend als A-sporter, B-sporter of HP-sporter, of zij zijn bekend als bij het NOC/NSF geregistreerd talent (als Internationaal Talent, Nationaal Talent of Belofte); b. de topsporter maakt deel uit van een bondsselectie; c. de topsporter maakt deel uit van een bondsgoedgekeurde programmalijn en/of een bij het Olympisch netwerk Noord-Holland aangemeld trainingscentrum;
d. de topsporter maakt deel uit van een selectie van topsportverenigingen en komt (nog) niet in aanmerking voor een status bij NOC/NSF.

Welke activiteiten kunnen gesubsidieerd?
De bijdrage is bedoeld voor de kosten van topsportbeoefening gedurende een sportseizoen of als bijdrage in de kosten van deelname aan een incidentele topsportactiviteit.
Met een incidentele topsportactiviteit wordt bedoeld:

een door de betreffende sportbond georganiseerd dan wel erkend nationaal of internationaal toernooi, zoals een NK, EK, WK of de Olympische Spelen;

een door de betreffende sportbond georganiseerde dan wel erkende trainingsstage.

Hoogte bijdrage
De hoogte van de bijdrage vanuit de Topsport-Jeugdregeling bedraagt maximaal 25% van de totale uitgaven van de aanvrager zoals opgenomen in de door hen aangeleverde begroting.
De bijdrage vanuit de Topsport-Jeugdregeling kan toegekend worden tot maximaal 50% van de totale uitgaven, indien de aanvrager kan aantonen dat het gezinsjaarinkomen van de ouders/aanvrager niet hoger is dan 120% van de geldende bijstandsnorm.

Uiterste datum indiening aanvragen
Aanvragen voor een bijdrage vanuit de Topsport-Jeugdregeling kunnen worden ingediend tot uiterlijk 1 mei 2010. Het college neemt voor 1 juli een besluit over de ingediende aanvragen.

Tekst van de regeling
Het aanvraagformulier en de volledige tekst van de Tijdelijke Deelsubsidieverordening Topsport-Jeugdregeling met de daarbij behorende Beleidsregels vindt u hier.

Informatie
Voor meer informatie of exemplaren van het aanvraagformulier kunt u contact opnemen met de afdeling Onderwijs, Welzijn en Sport, mevrouw M. Hagedoorn, tel. 0223-678417 (ma t/m do van 9.00 tot 13.30)of via mbw@denhelder.nl.