Gemeente Breda

Nieuwe belastingsamenwerking West-Brabant

Dit is een gezamenlijk persbericht van de gemeenten Bergen op Zoom, Breda, Etten-Leur, Oosterhout, Roosendaal en Waterschap Brabantse Delta.

Alle lokale belastingen per 1 januari 2012 vanaf één punt

De gemeenten Bergen op Zoom, Breda, Etten-Leur, Roosendaal, Oosterhout en Waterschap Brabantse Delta streven naar een klantgerichte en optimale dienstverlening aan burgers en bedrijven. Om hen efficiënt en effectief van dienst te zijn hebben de vijf gemeenten en het waterschap besloten te gaan samenwerken op belastinggebied. Onder de naam Belastingsamenwerking West-Brabant (BWB) worden de lokale belastingactiviteiten uitgevoerd door een nieuwe organisatie.

Dit betekent dat bovengenoemde partijen vanaf 1 januari 2012 de lokale belastingen gezamenlijk heffen en innen. Met deze aanpak komen de lokale belastingen van de gemeenten en het waterschap op één aanslagbiljet. Voor burgers en bedrijven van Bergen op Zoom, Etten-Leur en Roosendaal komt daar ook de waardebepaling van woningen en bedrijven op grond van de Wet waardering onroerende zaken bij.

Belastingkantoor in Etten-Leur-Oost
De locatie voor het nieuwe kantoor voor de inning van lokale belastingen wordt gezocht in Etten-Leur-Oost. De definitieve keuze zal in overleg met de ondernemingsraden plaatsvinden. De publieksbalies belastingen bij de gemeenten blijven in ieder geval bestaan.

Breda, 4 maart 2010