Provincie Utrecht

Wegwerkzaamheden rotonde Willeskop, Montfoort

4-3-2010 -

Op maandag 1 maart 2010 is de provincie Utrecht begonnen met werkzaamheden aan de rotonde Willeskop*) in Montfoort, op de kruising van de provinciale wegen N204 en N228. De bestaande rotonde wordt omgebouwd naar een turborotonde met twee rijstroken voor een betere doorstroming.

Tot 4 juni geven de werkzaamheden weinig hinder voor het verkeer. Tussen 4 en 14 juni wordt het kruispunt volledig afgesloten en moet het verkeer gebruik maken van omleidingsroutes.

Tussen 1 maart en eind mei:
Voorbereidende werkzaamheden
Tussen 1 maart en eind mei vinden er voorbereidende werkzaamheden plaats. De nu nog aanwezige berg zand heeft ervoor gezorgd dat de grond voldoende is ingeklonken en stevig genoeg is voor de reconstructie. Vanaf 1 maart is ook de ergste kou uit de grond. De voorbereidende werkzaamheden bestaan in grote lijnen uit het verleggen van kabels en leidingen, het afvoeren van het overtollige zand en het aanleggen/aanpassen van fietspaden en parallelwegen langs de N204.
Deze werkzaamheden vinden plaats buiten het verkeer. Fietsers worden in deze periode langs het werk geleid en hoeven dus niet om te rijden. De werkzaamheden vinden overdag plaats en eventuele tijdelijke verkeersmaatregelen zullen buiten de spits getroffen worden. Te denken valt daarbij aan incidentele rijstrookafsluitingen waarbij het verkeer om-en-om over één rijstrook wordt geleid.

Vrijdag 4 juni, 20:00 uur tot maandag 14 juni, 06:00 uur: Afsluiting rotonde Willeskop
Om de verhardingswerkzaamheden op de rotonde te kunnen uitvoeren, is het noodzakelijk dat de rotonde wordt afgesloten voor alle verkeer. Tussen 4 en 14 juni wordt de bestaande verharding op en om de rotonde eruit gebroken en opnieuw opgebouwd en er komt nieuwe verlichting en bewegwijzering. Tijdens de afsluiting voeren we ook meteen groot onderhoud uit aan de N204 tussen IJsselveld en Willeskop. Ook verwijderen we het oude plateau bij de voormalige aansluiting Waardsedijk en vervangen we de voegovergangen van de brug in de N204 over de Hollandse IJssel.

Omleidingsroutes en bereikbaarheid
De omleidingsroutes tussen 4 en 14 juni zien er in grote lijnen als volgt uit:

* Doorgaand verkeer op de A12 vanuit Rotterdam richting Montfoort wordt omgeleid via de A12 afrit 15. Oudewater blijft vanuit die kant bereikbaar voor lokaal verkeer.

* Verkeer vanuit Oudewater naar Montfoort wordt omgeleid via Papekop, Verlengde Tuurluur, de A12 afrit 15 en de N228.
* Verkeer vanuit IJsselstein/Lopik/Schoonhoven naar Oudewater wordt via de N210-N207-N228 omgeleid.

* Verkeer vanuit Montfoort en De Meern naar Oudewater wordt omgeleid via de N228-A12 afrit 13.

* Het industrieterrein van IJsselveld is bereikbaar vanaf de A12 afrit 14 over de N204. Montfoort is bereikbaar vanaf de A12 afrit 15 over de N228.

* De omleidingsroute voor fietsers wordt nog nader onderzocht. We streven naar een zo kort mogelijke route. In nieuwsbrief 9 zullen we hierover nadere informatie geven.

* Connexxion zal ook een aangepaste route rijden. Meer hierover vindt u in nieuwsbrief 9.

Nieuwsbrief voor bewoners
In de omgeving van de rotonde is een nieuwsbrief (nr. 8) verspreid met informatie over de reconstructie en de gevolgen voor het verkeer en de omgeving.
Exemplaren van de nieuwsbrief kunt u aanvragen via (030) 225 28 94 of n204-n228@provincie-utrecht.nl
Begin mei verschijnt nieuwsbrief nr. 9 met een kaartje en meer gedetailleerde informatie over de afsluiting, de omleidingsroutes en de bereikbaarheid.

Laatste, afrondende werkzaamheden
Na 14 juni vinden afrondende werkzaamheden plaats. Het verkeer zal hiervan weinig hinder ondervinden. We verwachten dat de klus in juli 2010 helemaal geklaard is.

Slag om de arm
Bij alle wegwerkzaamheden geldt dat weersomstandigheden ertoe kunnen leiden dat de planning noodgedwongen wat naar achteren schuift. Bijvoorbeeld als er lang achter elkaar veel regen valt. Asfalteren en markering aanbrengen is dan niet verstandig omdat het resultaat van mindere kwaliteit zal zijn.

Nadere informatie
Voor nadere informatie over de vier wegenprojecten en de werkzaamheden kunt u terecht op de website van de provincie Utrecht: www.provincie-utrecht.nl
Als u vragen of opmerkingen heeft, kunt u ons ook bellen of mailen: T (030) 225 28 94
E n204-n228@provincie-utrecht.nl


*)De reconstructie van de rotonde Willeskop maakt deel uit van een aantal projecten die in samenhang worden uitgevoerd op de N228 en de N204 in en om Oudewater en Montfoort. De uitvoering van de overige projecten is inmiddels afgerond. Het betreft de reconstructie van de N228 door Oudewate, de aanleg van de parallelweg Waardsedijk en de aanleg van de rotonde IJsselveld

Meer informatie: Clara van Foreest, telefoon (030) 258 33 19