Gemeente Lisse

Zetelwinst voor VVD en Nieuw Lisse

Verkiezingsavond in het gemeentehuis

Bij de gemeenteraadsverkiezing is de VVD de grote winnaar in Lisse. De partij heeft vijf zetels, twee meer dan in 2006. Nieuw Lisse krijgt er een zetel bij en komt daarmee op vier zetels. De PvdA verliest twee zetels en heeft er nog twee over.

Het CDA is ook in Lisse verliezer. De partij heeft een zetel minder dan in 2006, namelijk drie. Het aantal zetels van D66 is met drie gelijk gebleven aan vier jaar geleden. Dat geldt ook voor de SGP/ChristenUnie, die twee zetels behoudt. Bekijk het overzicht van de uitslagen voor meer informatie.

Verkiezingsavond

Zo´n honderd mensen kwamen woensdagavond rond 22.00 uur naar het gemeentehuis om de bekendmaking van de verkiezingsuitslag bij te wonen. Omdat er gewacht moest worden tot alle uitslagen binnen waren, steeg de spanning in de raadzaal. Om 23.00 uur kon burgemeester Corrie Langelaar de voorlopige uitslagen bekendmaken. De winst van de VVD werd met gejuich ontvangen. Teleurgestelde gezichten waren er bij de verliezende partijen.

Verkiezingsavond Verkiezingavond Verkiezingsavond

Verkiezingsavond

Herleef de verkiezingen via Unity

Lokale omroep Unity heeft op 3 maart uitgebreid verslag gedaan van de gemeenteraadsverkiezingen. De hele dag door waren er updates te horen in het regionieuws en in de avond was een speciale verkiezingsuitzending. In de uitzending was er aandacht voor de verkiezingsuitslag van de gemeenten Zoeterwoude, Leiderdorp, Voorschoten, Leiden, Oegstgeest, Teylingen, Lisse en Hillegom.

Heeft u dit gemist of wilt u de verkiezingen herbeleven? Dan kunt u www.unityfm.nl bezoeken. Hier vindt u een overzicht van de uitslagen, fotoreportages en interviews.