Gemeente Lisse

Startsein voor aanleg van Wandelnetwerk Keukenhof

Ommetje van Bas

Op dinsdag 2 maart heeft wethouder Bas Brekelmans het startsein gegeven voor de aanleg van Wandelnetwerk Keukenhof. Hij plaatste een bord op de hoek van de Professor van Slogterenweg en de Achterweg-Zuid te Lisse.

Tijdens de voorjaarsmaanden worden twee nieuwe wandelroutes aangelegd tussen het centrum van Lisse en de Keukenhof-domeinen. Daarnaast wordt samenhang gecreëerd tussen de nieuwe en bestaande wandelroutes.

Achtergrond Wandelnetwerk Keukenhof

Op basis van een bestaand projectplan diende Landschapsbeheer Zuid-Holland in 2008 een subsidieaanvraag voor het wandelroutenetwerk in bij onder andere de Provincie Zuid-Holland. Komend voorjaar worden twee nieuwe routes gerealiseerd: één route vanuit het centrum van Lisse naar Landgoed Keukenhof en één route door het buitengebied ten zuiden van Landgoed Keukenhof. De nieuwe routes worden gemarkeerd en op diverse plaatsen komen panelen te staan met informatie over alle routes en de omgeving. Landschapsbeheer Zuid-Holland is initiator en uitvoerder van het project en werkt daarin nauw samen met de Gemeente Lisse.