Deltion College


nieuws

04-03-10

Deltion start pilot EBC*L

Het Deltion College heeft vandaag het startsein gegeven voor een pilot EBC*L. EBC*L is hét internationale certificaat als bewijs van bedrijfskundige competenties in heel Europa. Studenten van de opleiding Manager Opslag & Vervoer en Meubel & Hout zetten zich komend half jaar in om het EBC*L certificaat, module A te halen.

Het Deltion College is één van de eerste ROC's waar studenten een European Business Competence* Licence (EBC*L) kunnen behalen. Dit certificaat bestaat uit de modules A t/m C. Het Deltion College biedt vooralsnog alleen module A aan. Deze module bestaat uit lessen gericht op: bedrijfsdoelstellingen & kengetallen, financiële administratie, kosten & prijzen en bedrijfsvorm & wetgeving. De leerdoelen uit de EBC*L modules zijn opgesteld in samenwerking met het regionale bedrijfsleven en wettenschappelijk instituten. De EBC*L modules worden in 29 landen aangeboden. Het examen van de studenten Opslag & Vervoer en Meubel & Hout staat juni 2010 gepland.

Het Deltion College wil de komende jaren investeren in het ontwikkelen van een ondernemende houding en het stimuleren van ondernemerschap onder studenten en medewerkers. Naast het EBC*L certificaat organiseert het Deltion College iedere tweede woensdag van de maand aansprekende seminars. Het eerstvolgende seminar vindt plaats op woensdag 10 maart vanaf 14.00 uur op de campus van het Deltion College. Het centrale thema van dit seminar is: Verkoop jezelf en je bedrijf. De presentatie is in handen van Spencer Roozeboom, eigenaar van Impress Internet Groep B.V.

Meer informatie over het programma ondernemerschap van het Deltion College en het EBC*L certificaat staat op www.deltion.nl
---