Amsterdam RAI

Amsterdam RAI verwelkomt 90 miljoenste bezoeker tijdens HISWA

90 miljoenste bezoeker tijdens de HISWA in Amsterdam RAI

04 mrt 2010

Amsterdam, 4 maart 2010 - Tijdens de HISWA Amsterdam Boat Show werd op donderdag 4 maart 2010 de 90 miljoenste bezoeker aan het RAI-complex begroet.

De gelukkige bezoeker was Gert-Jan Winkel uit Heinenoord. Hij werd persoonlijk verwelkomd door Ids Boersma, directeur Beurzen (l) en RAI-directievoorzitter Hans Bakker (r). De heer Winkel is de 90 miljoenste gast sinds Prins Bernhard in 1961 de karakteristieke Europahal aan het Europaplein opende. Gert-Jan Winkel, op zoek naar een sportboot, kan een jaar lang alle RAI-beurzen gratis bezoeken en kreeg een cheque t.w.v. 500 euro overhandigd om te besteden op HISWA 2010. De HISWA duurt nog t/m zondag 7 maart.

Toonaangevend in Europa
Sinds de opening van het Europacomplex heeft de ontwikkeling van de RAI een enorme vlucht genomen. Dankzij publiekstrekkers als Huishoudbeurs, Art Amsterdam, AutoRAI en HISWA, de (inter)nationale vakbeurzen en de vele congresbezoekers van over de hele wereld, is de RAI uitgegroeid tot een toonaangevend convention centre in Europa. Na de opening in 1961 -volgend jaar 50 jaar geleden- en het congrescentrum in 1965, werd in 1982 het Hollandcomplex geopend. In 1993 volgde de Parkhal. Recent, op 29 september 2009, opende ZKH de Prins van Oranje de nieuwste aanwinst van Amsterdam RAI; het Elicium. Door de flexibele indeling van dit moderne, multifunctionele Elicium behoort het RAI-complex in aantal zalen tot de grootste congrescentra van Europa.

Icoon
In totaal beslaat Amsterdam RAI nu ruim 87.000 vierkante meter expositieruimte waarvan 48 congreszalen, 1 ballroom, 11 onderling te verbinden hallen, zeven restaurants en ondergrondse parkeergarages voor ruim 3.000 auto's. Jaarlijks bezoeken een kleine 2 miljoen mensen het RAI-complex voor een beurs, congres, vergadering, event of theatervoorstelling. Daarmee is de RAI een van de (zakelijke) iconen van Amsterdam en Nederland.


*