Gemeente Enschede

Enschede brengt vorstschade aan wegen in kaart.Uitvoering start in april.

Door de lange periode van sneeuwval en vorst is er veel schade ontstaan aan de wegen. Om te weten waar en wat de schade is, worden op de wegen in Enschede inspecties gehouden. De uitkomsten van deze inspecties worden met een overzicht van de kosten voor reparaties ingebracht in het college van B&W. Afhankelijk van de weersomstandigheden starten de reparatiewerkzaamheden in april. De gemeente begrijpt dat de weggebruikers op dit moment nog hinder ondervinden van het slechte wegdek maar vragen hiervoor begrip.

Deze winter heeft een ongekend hoog aantal dagen van vorst, sneeuwval en dooi. Dit heeft gevolgen voor het wegdek. Door de wisseling van temperaturen ontstaan er gaten in de wegen. Om het verkeer zo veilig mogelijk te houden zijn er ter plaatse noodmaatregelen toegepast als asfaltlagen frezen of gaten vullen met reparatieasfalt.

Met de extreme weersomstandigheden achter ons kan er een start worden gemaakt met reparaties aan deze wegen in Enschede. De weginspecteur van de gemeente brengt samen met een externe adviseur de schades in kaart. Zodra het benodigde budget door B&W beschikbaar is gesteld kan er in april worden gestart met de werkzaamheden.

Geplaatst: 04 maart 2010.

4 maart 2010