Ingezonden persbericht

Co-maker benoemt Rinse Tamsma tot CEO

Den Haag, Apeldoorn, 4 maart 2010 - Co-maker benoemt Rinse Tamsma (1968) tot CEO. Co-maker is onderdeel van Total Specific Solutions (TSS) en leverancier van software voor automotive leasing, financiering en verhuur. In zijn nieuwe functie gaat Tamsma zich onder andere richten op de verdere invulling van het Europese marktleiderschap van Co-maker in de leasemarkt en het verder uitbouwen van de internationale activiteiten van het bedrijf. Hij treedt in de voetsporen van Ron van Bijsterveld, de oprichter van Co-maker. Van Bijsterveld verlaat Co-maker na bijna twintig jaar en gaat zich oriënteren op nieuwe uitdagingen. De overdracht zal stap voor stap gedurende 2010 plaatsvinden. Van Bijsterveld verlaat Co-maker zodoende per 1 januari 2011.

Tamsma heeft in zijn carrière veel ervaring opgedaan in binnen- en buitenland bij gerenommeerde softwarebedrijven. Zo was hij voor zijn overstap naar Co-maker werkzaam bij softwareleverancier SAP. Hier was hij sinds 2006 verantwoordelijk voor het uitbouwen van het Small and Medium Enterprise-segment.

In de periode hiervoor werkt Tamsma bij softwaremaker Exact. Binnen dit bedrijf was hij onder andere werkzaam in Azië, om daar een vestiging op te zetten. In Nederland was hij vervolgens actief in verschillende functies, waaronder Director Enterprise Group en managing director van zes business units in een aantal verticale segmenten.

"Co-maker heeft zich in de loop van de jaren succesvol toegespitst op de automotive lease- en verhuurmarkt. We zijn marktleider in Nederland en groeiende in Europa. Ik ben trots op deze ontwikkeling en heb er alle vertrouwen in dat onder leiding van Rinse Tamsma het bedrijf zich zal doorontwikkelen tot Europees marktleider. Het geeft mij een goed gevoel om het bedrijf nu in de juiste handen over te dragen, in het belang van klanten en medewerkers", aldus Ron van Bijsterveld.

"We zijn erg verheugd met de komst van Rinse Tamsma. Ik ben ervan overtuigd dat de leiding van Co-maker aan de juiste persoon wordt overgedragen. Rinse heeft een uitstekend passend profiel en veel relevante ervaring. Co-maker kan dan ook zijn marktleiderschap onder Tamsma's leiding verder uitbouwen, in samenwerking met TSS en de andere TSS-bedrijven", zegt Robin van Poelje, lid van de raad van bestuur van TSS.

Over Co-maker
Co-maker ontwikkelt en levert softwareoplossingen voor automotive leasing, financiering en verhuur. Het bedrijf biedt het moderne en eenvoudig implementeerbare product LeaseOffice. Deze oplossing ondersteunt alle bedrijfsprocessen van moderne nationale en internationale automotive lease-, financierings- en verhuurorganisaties waardoor zij hun kosten verlagen en de productiviteit sterk verbeteren.

Over Total Specific Solutions
Total Specific Solutions is een ICT-onderneming die specifieke oplossingen aanbiedt aan top 500-bedrijven en centrale en decentrale (semi-)overheidsinstellingen met een focus op software, businessconsultancy en dienstverlening. Total Specific Solutions bestaat uit ICT-ondernemingen die alle top 3-spelers zijn binnen hun eigen specifieke markt, en levert een heldere, toegevoegde waarde aan zijn klanten. Met circa 1550 medewerkers behaalt Total Specific Solutions een omzet van EUR 165 miljoen. Total Specific Solutions voorziet de komende jaren een verdere groei. Meer informatie is beschikbaar op: www.totalspecificsolutions.nl.