Ingezonden persbericht

Nieuwe Letterkundig Museum geopend door Harry Mulisch

Met een knip van zijn vingers heeft Harry Mulisch vandaag om 17.30 uur het vernieuwde Letterkundig Museum geopend.

Het museum, dat ruim twee jaar gesloten is geweest, presenteert twee nieuwe vaste tentoonstellingen: Het Pantheon. 100 schrijvers - 1000 jaar literatuur en de Nationale Schrijversgalerij.

De expositie Het Pantheon. 100 schrijvers - 1000 jaar literatuur is een hommage aan auteurs die het literaire landschap van de Lage Landen hebben bepaald en brengt alle hoogtepunten uit de Nederlandstalige literatuur in de meest brede zin bijeen.
Bij de tentoonstelling verschijnt eenmalig een glossy magazine, waaraan onder meer Anna Enquist, Jan Siebelink, Renate Dorrestein, Kees en Kim van Kooten, Thom Hoffman en Hella S. Haasse meewerkten.

De tweede vaste tentoonstelling van het vernieuwde museum is de Nationale Schrijversgalerij. De bezoeker wordt bij het betreden van het museum als het ware begroet door 500 geschilderde en gebeeldhouwde schrijversportretten. De stijlen zijn zeer divers, evenals de auteurs en de kunstenaars. Beroemde en minder bekende namen passeren de revue in een kleurrijk spektakel.
In samenwerking met De Bezige Bij verschijnt bij de tentoonstelling een full colour catalogus.

Ook heeft het totaal gerenoveerde museum een nieuwe website. Een nieuw logo en aangepaste huisstijl zorgen voor een frisse uitstraling.



Ingezonden persbericht