Politie Gelderland-Midden

Aanhoudingen na incident op Rijksweg A1

TERSCHUUR - De politie Noord- en Oost-Gelderland en de politie Gelderland-Midden hebben op 4 maart rond 17.30 uur drie personen aangetroffen in een voertuig op de Rijksweg A1 nabij Apeldoorn en overgebracht naar het politiebureau in die stad.

Rond 17.00 uur werd de politie gebeld door een getuige die zich bevond op parkeerplaats Palmpol bij Terschuur en was aangesproken door een geknevelde man. Toen de man hem ter woord stond, kwam een auto aanrijden; inzittenden trokken de geknevelde man in de auto en reden er vervolgens vandoor. Daarop ontstond een achtervolging op de A1 door de snel ter plaatse gekomen politie Gelderland-Midden waarbij ook het korps landelijke politiediensten betrokken was.

Gealarmeerde politie-ambtenaren van de politie Noord- en Oost-Gelderland konden de auto op de A1 tussen Apeldoorn en Deventer aan de kant zetten, waarna alle inzittenden werden overgebracht naar het bureau.

Onderzoek
Vandaar uit zullen de drie overgebracht worden naar het politiebureau in Ede, alwaar de mannen zullen worden gehoord. Op dit moment wordt onderzocht wat de relatie tussen de drie personen is en wat de betrokkenheid van elk van hun is. Ook hoopt de politie duidelijk te krijgen over het hoe en waarom van dit incident.

Op dit moment zijn er geen personalia bekend van de drie mannen alsmede de getuige.

Getuige?
Mensen die meer weten of iets gezien of gehoord hebben, worden opgeroepen zich te melden bij de politie via telefoonnummer 0900-8844. Als men anoniem wil blijven kan men bellen met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.