Ingezonden persbericht

Wie wordt Wereldkampioen van Amsterdam 2010?

WK Amsterdam groeit uit zijn voegen

De 10e editie van het WK Amsterdam wordt groter dan ooit.
Door de vele aanmeldingen heeft de organisatie van het WK Amsterdam besloten het toernooi uit te breiden van 32 naar 40 herenteams. De inschrijvingen zijn inmiddels gesloten, nog meer inschrijvingen is dus niet meer mogelijk. "We kunnen niet nog meer teams deel laten nemen aan dit toernooi, met 40 teams is het al een hele klus om het toernooi in die twee dagen (5 en & juni 2010, red.) te passen" Aldus Vadym Zellner, Directeur WK Amsterdam.

De teams vertegenwoordigen landen. De spelers van elk team wonen in Nederland maar spelen voor hun land van herkomst. Amsterdam is met 177 nationaliteiten de stad met de meeste nationaliteiten ter wereld, er is geen betere plek voor een Wereldkampioenschap te bedenken.

Sinds 2008 wordt het WK Amsterdam ook voor dames georganiseerd. In 2010 hoopt de organisatie nog een aantal extra landenteams te kunnen vinden. "Het aantal van 10 landenteams bij de dames in 2009 moet in 2010 toch minimaal geëvenaard worden" geeft Dennis Berk aan, die al sinds 2006 bij het WK Amsterdam is betrokken.

Het WK Amsterdam is een multicultureel voetbalevenement dat dit jaar alweer voor de tiende keer wordt georganiseerd. De combinatie dans/muziek, eten en drinken en een grote dosis sportiviteit brengt de wereld bij elkaar. Alle Nederlanders van buitenlandse afkomst kunnen op zaterdag 5 en zondag 6 juni 2010 strijden op Sportpark Middenmeer. De stichting hoopt net als vorig jaar weer 25.000 bezoekers te trekken.

Meer informatie over het WK Amsterdam en de deelnemende landen is te vinden op de website www.wkamsterdam.nl.