Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Expositie keramische tassen van Pauline Wiertz, Tassenmuseum Hendrikje EXPOSITIE VAN PAULINE WIERTZ

Van 4 maart tot en met 2 mei 2010 zijn keramische tassen van Pauline Wiertz te bezichtigen in Tassenmuseum Hendrikje.

Pauline Wiertz (1955, Amsterdam) werkt met natuurlijke producten als kippenpootjes, krabben en schelpen maar ook met tassen. Zij verzamelt deze 'vormen' op diverse markten en maakt er gipsen mallen van. Deze giet ze af in porselein en steengoed. Daarbij probeert zij de kleinste details van de vorm en de textuur te behouden. Met de afgegoten vormen creëert zij verrassende en min of meer surrealistische combinaties en stillevens. Deze worden geglazuurd en voorzien van porselein transfers uit haar uitgebreide archief.

Voor een tentoonstelling in een cellenblok in het politiebureau naast haar atelier heeft zij voor het eerst afgietsels gemaakt van portefeuilles. Hierbij ontdekte zij dat deze voorwerpen vergelijkbare vormen en reliëfs hebben als natuurlijke producten. Dit heeft geleid tot verdere experimenten met tassen van onder andere krokodillen- en struisvogelleer.

Zie ook: www.frederieketaylorgallery.com

Lezing
Op 22 april 2010 zal Pauline Wiertz van 14.00-15.00 uur een lezing over haar werk houden in de stijlkamer van het museum Kosten: E 15,- pp (entree, lezing, koffie/thee). Aanmelden voor deze lezing via reserveringen@tassenmuseum.nl

Fotobijschriften
Keramische tassen van Pauline Wiertz
Fotograaf: Ron Zijlstra

Adres en openingstijden
Tassenmuseum Hendrikje
Herengracht 573
1017 CD Amsterdam
T: 020-5246452
E: info@tassenmuseum.nl
www.tassenmuseum.nl

Het museum is dagelijks geopend van 10.00-17.00 uur. Het museum is gesloten op 1 januari, 30 april en 25 december