Calibris kiest 'ZorgTopper 2010'

03/03/2010 08:00

Calibris

Leerlingen strijden in Ahoy om de titel 'Beste leerling-verpleegkunde 2010'

Utrecht, 3 maart 2010

Op 4, 5 en 6 maart 2010 vindt de verkiezing van 'Calibris ZorgTopper 2010' plaats tijdens Skills Masters in Ahoy Rotterdam. Aan de beroepenwedstrijd doen kandidaten mee die een perfect voorbeeld vormen voor het beroepsonderwijs. Zij laten zien dat je trots mag zijn op een vak in de Zorg. Niet onbelangrijk voor de tekorten die de komende jaren verwacht worden.

Inhoud wedstrijd

In januari en februari hebben door het gehele land op roc's regionale voorrondes plaatsgevonden. De vijf winnaars van deze voorrondes gaan tijdens de finale in Ahoy strijden om de titel 'Calibris ZorgTopper 2010'. Tijdens de wedstrijden spelen zij twee rollenspellen, samen met een actrice en voeren ze een aantal rekenopdrachten uit. De leerlingen worden beoordeeld op aspecten als vakdeskundigheid, communicatieve vaardigheden, samenwerken en begeleiden. De kandidaten worden door een vakkundige jury beoordeeld.

Achtergrond

De verkiezing vindt dit jaar voor de vijfde keer plaats. De wedstrijd is door Calibris opgestart ter promotie van het werken in de zorg. De rollenspelen laten aan (v)mbo-leerlingen zien wat een vak inhoudt en zijn een goed voorbeeld van hoe competentiegericht onderwijs er in de praktijk uitziet.

De winnaars gaan door naar de EuroSkills-wedstrijden in Lissabon die plaatsvinden van 9 t/m 12 december 2010.

Het Zorg en Welzijn plein op Skills Masters

De wedstrijden vinden plaats op het 'Zorg en Welzijn plein' op Skills Masters. Naast de wedstrijden is er nog veel meer te zien en te beleven op dit plein. Samen met leerlingen van het Zadkine en Roc Albeda organiseert Calibris doemanifestaties voor de doktersassistent, apothekersassistent, verpleegkundige, verzorgende en sportbegeleider. Er staat een ambulance op het plein en er lopen echte Zorghelden rond die de bezoekers bij de activiteiten betrekken.

Calibris, kenniscentrum voor leren in de praktijk

Als kenniscentrum voor leren in de praktijk in Zorg, Welzijn en Sport is Calibris verantwoordelijk voor erkenning van leerbedrijven en vaststelling van kwalificaties. In het verlengde van deze wettelijke taken ligt een expertise die veel meer omvat. Calibris verkent de markt. Brengt landelijk en regionaal betrokken partijen bijeen. Initieert maatschappelijk relevante projecten. Ontwikkelt innovatieve en effectieve oplossingen. Alles gericht op één doel: meer balans en dynamiek op de arbeidsmarkt. Zo levert Calibris een waardevolle bijdrage om beroepspraktijk en beroepsonderwijs soepel op elkaar aan te laten sluiten.





http://www.calibris.nl/


Noot voor de redactie:

NOOT VOOR DE REDACTIE,