Afdeling Communicatie TROS/AVRO
Hilversum, 03-03-2010

Televisie
EENVANDAAG
Uitzending donderdag 4 maart
Nederland 1 - 18.15 uur

1000STE UITZENDING EENVANDAAG

EENVANDAAG viert donderdag 4 maart een jubileum. Voor de duizendste keer mag de presentator zeggen: "Goedenavond, welkom bij EenVandaag". Sinds de overgang van TweeVandaag naar EenVandaag op 4 september 2006 is dit de duizendste uitzending.

Vanaf het moment dat de rubriek is verhuisd van Nederland 2 naar Nederland 1 stijgen de cijfers. Was het kijktijdaandeel in 2006 nog 14,8 procent, in 2008 was dat 21,5 procent en in 2009 zelfs 22,7 procent. Hiermee is EENVANDAAG veruit de best bekeken actualiteitenrubriek van de publieke omroep. Deze stijgende lijn zet zich voort want in januari en februari van dit jaar was EENVANDAAG met 23,7 procent kijktijdaandeel de best bekeken rubriek van de Nederlandse televisie. Editie NL staat op de tweede plaats met 23 procent.

In oktober 2009 onderging EENVANDAAG een metamorfose met een nieuwe decor en een nieuwe, frisse vormgeving. Sinds dat moment zijn de kijkcijfers explosief gestegen en wordt het programma dagelijks door ruim een miljoen mensen bekeken. Met regelmatig uitschieters naar 1,3 miljoen kijkers zoals tijdens het verkiezingsdebat van maandag jl.

Jan Kriek, hoofdredacteur: "Ik ben enorm trots op wat de afgelopen maanden is neergezet. EenVandaag is nu een stevige anker op de vooravond van Nederland 1. Het heeft de laatste maanden een flinke verandering ondergaan. Het volledige vormgevingspakket, inclusief decor, is vernieuwd. Daarnaast is het EenVandaag Opiniepanel een vaste waarde waarin we wekelijks de mening van de Nederlander aan bod laten komen. Vanaf begin januari heeft het Opiniepanel met Gijs Rademaker een eigen gezicht."

Ook de achterban van de TROS en Avro is EENVANDAAG meer gaan bekijken. Voorheen keken de TROS- en Avro-leden meer naar Editie NL van RTL4, maar tegenwoordig is Nederland 1 om 18.00 uur veruit favoriet.

EENVANDAAG is ook te vinden op internet: www.eenvandaag.nl