Explosieve groei camperreizen

04/03/2010 08:47

World Ticket Center B.V.

World Ticket Center merkt dat dit jaar de verre reizen erg in trek zijn. Met name de camperreizen doen het erg goed in 2010. In de eerste maanden van 2010 zijn er 50% meer boekingen binnen gekomen dan in dezelfde periode vorig jaar als het gaat om camperreizen. Met een camperreis wordt een vlucht met een aantal weken camperhuur gecombineerd. Vooral Canada, de VS, Australië en Nieuw-Zeeland zijn favoriete landen voor een camperreis.

Er is een aantal oorzaken te noemen voor deze stijging. Nederlanders willen steeds meer luxer kamperen. Dit in combinatie met de wens om verre bestemmingen te ontdekken, maakt camperreizen extra aantrekkelijk. De kosten tijdens een camperreis vallen erg laag uit. Je hebt geen hotels nodig, je kunt koken in de camper en grote afstanden zijn comfortabel te overbruggen. Camperreizen worden daarom ook wel 'het luxe kamperen' genoemd. World Ticket Center signaleert dat steeds meer jonge gezinnen met kinderen naar vooral Australië en Nieuw-Zeeland op camperreis gaan. Zij gaan buiten de schoolvakanties en ook langer op camperreis. Verder spelen de lage stand van de dollar en betere tarieven een grote rol. Tevens gaat het beter met de economie in Nederland. Mensen durven hierdoor meer uit te geven en zien de drempel voor het maken van een verre reis ook steeds lager.

World Ticket Center is een van de grootste zelfstandige reisorganisaties van Nederland en is sinds 1983 een van de markleiders op vliegreizen. World Ticket Center biedt naast wereldwijde vliegtickets, hotels, autohuur en complete zonvakanties verspreid over vele bestemmingen aan! World Ticket Center is dé specialist van Nederland op het gebied van wereldreizen en verre bestemmingen en is aangesloten bij SGR, IATA, PATA, ASTA. Met gemiddeld 25.000 bezoekers per dag is www.worldticketcenter.nl een van de grootste reiswebsites van Nederland.





http://www.worldticketcenter.nl/verre-reizen/noord-amerika/camperreizen